Adidas'ın yeni 3D baskı ayakkabısı: Adidas Futurecraft

Adidas'ın yeni 3D baskı ayakkabısı Adidas Futurecraft, yakın bir gelecekte yeni bir 3D ayakkabı döneminin kapısını açabilir!

Adidas yeni bir devri başlatıyor!

Adidas, 3D yazıcı ile üretilen bir orta tabanı temel alan yeni bir ayakkabıyı daha tanıttı. Firma, bu seferki ürününün seri üretime çok daha yakın olduğunu söylüyor.

Futurecraft 4D ayakkabı, Carbon'un "Digital Light Synthesis" işlemini kullanan ilk ayakkabı olacak. Silikon Vadisi firmasının teknolojisi, sıvıları ışık patlamalarına maruz bırakarak 3D cisimler üretiyor ve Adidas bu teknoloji sayesinde "tamamen farklı bir üretim ölçeğinde" çalışabileceklerini söylemekte. Ayrıca ayakkabılar, yatay çıkıntısı ile görsel bir 3D etki yaratan, bir önceki modelden daha farklı orta tabanlara sahipler.

Geçtiğimiz yılın 3D baskı Adidas spor ayakkabısı Aralık ayında sınırlı sayıda üretilmişti. 3D Runner için bu devam ürünü için Adidas, bu ayın sonlarında "arkadaşları ve ailesi için" 300 çift üreteceğini ve güz/kış mevsiminde de 5000 çifti satışa sunacağını söylüyor. Ancak ürün o noktada sonlandırılmayacak. Firma, 2018'in sonuna kadar Digital Light Synthesis yöntemi ile 100000 çift üretmeyi planlıyor.

Okuyucu Yorumları