Adobe Apple'la böyle dalga geçiyor...

Apple'ın MS ile dalga geçen videolarına alıştık ama bu kez; Adobe Apple'la dalga geçiyor...

iPhone'da Flash komedisi!

'Adobe Flash, iPhone'da kullanılamayacak kadar yavaş çalışıyor.' Apple Computer'ın kurucu ortağı ve CEO'su Steve Jobs'ın ses getiren açıklamasının tam 1,5 yıl ardından Adobe, bu iddiaları çürütmek için hummalı bir PR çalışmasına girişti. Başlıca silahları ise televizyonlarımızda 'Efsane Avcıları' adıyla gösterilen ve şehir efsanelerini çürütmeyi kendilerine misyon edinmiş iki kafadarın sunduğu MythBusters'ın bir parodisi olan MythHackers adlı viral video oldu.

Üç buçuk dakikalık videoda, 'Cupertino'dan Steve'in; 'Flash, iPhone'umda çalışmıyor' konulu mektubuna yanıt arayan ikili, önce bu entegrasyonu gerçekleştirmek için akla hayale gelmeyecek yöntemler deniyor. Sonrasında Adobe mühendisleriyle temasa geçerek, Flash uygulamalarının iPhone'da 'bağımsız sistemlerde' sorunsuz bir şekilde çalıştığını ispat ediyor!

Apple arkadaşlarıyla iyi geçinmezse...

Apple arkadaşlarıyla iyi geçinmezse...

Flash'ın Ürün Pazarlama Müdürü Adrian Ludwig'in, MythHackers videosunun da gösterildiği MAX Konferansı'nda yaptığı açıklamaya göre, yaşanan sıkıntıların temel kaynağı, donanımdan çok lisans ve erişim desteğine ilişkin karmaşadan kaynaklanıyor. Adobe'un zengin grafik içeriği sunumuna ait spesifikasyonlarını açıkladığı 'Open Screen' projesine sağlanan desteğin, şu an için yetersiz kaldığını vurgulayan Ludwig, Apple'ın mevcut lisanslama metodunun son kullanıcıya sınırlamalar getirdiğini ve Flash'ın popüler web tarayıcılarından biri olan Apple Safari'yle entegrasyonu için tam desteğin en kısa sürede sağlanması gerektiğini belirtti. Adobe CTO'su Kevin Lynch'ın açıklaması ise daha çok bir ultimatom niteliğindeydi: "Piyasada iPhone haricindeki 'smartphone'ların ve kararlı işletim sistemlerinin sayısı giderek artıyor. Apple, arkadaşlarıyla iyi geçinmezse, sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak."

Bakalım milyonlarca kullanıcın yılan hikayesine dönen çilesi ve ardı arkası kesilmeyen taleplerin yarattığı baskı, sonunda hangi firmaya yarayacak?

Okuyucu Yorumları