Adobe, Creative Suite ürün ailesini tanıttı!

Adobe; Flash, HTML5, mobil uygulamalar ve fazlası için yenilikler sunan yeni ürün ailesini tanıttı!

İşte Creative Suite 5.5!

Adobe Systems Incorporated, yaptığı açıklamada yeni Adobe Creative Suite 5.5 ürün ailesini pazara sunduğunu açıkladı. Mobil iletişimde devrim niteliğindeki yenilikler, içeriklerin dağıtılma ve kullanılma yöntemlerini temelden değiştirdiğinden, yeni versiyon, tasarımcıların ve uygulama geliştiricilerin popüler ve hızla büyüyen akıllı cep telefonlarını ve tablet platformlarını hedef almalarına olanak sağlıyor. Bu duyuru, Adobe'nin, yazılı, görsel, mobil ve çevrimiçi ortamların neredeyse tüm yaratıcı iş süreçlerine yönelik tasarım ve geliştirme yazılımı olan Creative Suite ürünlerini pazara sunma stratejisinde de önemli bir değişikliği simgeliyor. Adobe bundan böyle Creative Suite 5.5 ile başlayarak her 24 ayda bir önemli bir Creative Suite ürününü pazara sunmayı planlıyor.

Adobe Başkanı ve CEO'su Shantanu Narayen yeni ürün serisi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Creative Suite 5.5, sektörde en popüler akıllı cep telefonları ile tabletler de dahil olmak üzere cihazlar arası yeni dijital deneyimlerin geliştirilmesini teşvik edecek. Yayıncılar, medya şirketleri, reklamcılar ve işletmeler içerikleri geliştirme ve dağıtma yöntemlerini değiştiriyor; Adobe bu noktada onları içerik yaratma, yönetme, ölçümleme ve dağıtım konusundaki teknolojik yenilikleri ile destekleyecek." dedi.

Yeni Creative Suite 5.5 Web Premium Suite

Yeni Creative Suite 5.5 Web Premium Suite

Yeni Creative Suite 5.5 Web Premium Suite, HTML5 ve Adobe Flash içerik oluşturma araçlarına yönelik yeniliklerle dolu. Bu yenilikler müşterilerin neredeyse tüm ekranlar için zengin içerik ve uygulama yaratmaları, sunmaları ve bu içerik ve uygulamaları paraya dönüştürmelerine olanak sağlayacak. Bu sürüm, tasarımcı ve uygulama geliştirmecilerin Android, BlackBerry Tablet OS, iOS ve diğer platformlar üzerinde çalışacak mobil uygulamalar sunmalarına; HTML5 kullanarak ekranlar üzerinde zengin, tarayıcı tabanlı içerikler oluşturmalarına ve kaliteli video içeriği, günlük oyunlar ve zengin Internet uygulamaları sunmak için Flash Player'dan yararlanmalarına yardımcı oluyor.

Bu duyuru ile Adobe, tablet cihazları yaratıcı iş sürecine entegre etmeye yardımcı olarak, tasarım süreçlerini masaüstünün ötesine taşıyor. Adobe Photoshop içerisinde yer alan yeni betik motoru ile gelişmiş Photoshop Yazılım Geliştirme Kiti, uygulama geliştiricilerinin Android, Blackberry ve iOS cihazlarındaki Photoshop yazılımı ile etkileşime girebilen tablet uygulamaları yaratmalarına olanak sağlıyor. Adobe ayrıca, yaygın Photoshop iş süreçlerini yönlendirmede tablet kullanımının sunacağı yaratıcı olasılıkları ortaya koyan üç yeni iPad uygulamasını da duyurdu: Photoshop için Adobe Color Lava, Photoshop için Adobe Eazel ve Photoshop için Adobe Nav.

Ses ve görüntü uzmanları için Adobe Creative Suite 5.5 Production Premium Suite, performans, iş süreçlerinde gelişmeler, yaratıcı yenilikler ve Production Premium'un dünya çapında yayıncılar, film yapımcıları ve görüntü uzmanları ile edindiği deneyimlerin yarattığı ivme üzerine güçlü, yeni ses düzenleme özellikleri sunuyor. Yeniliklerden biri olan ve Adobe Premiere Pro CS5 paketi içinde sunulan Adobe Mercury Playback Engine grafik işleme birimi (GPU), donanım desteğinin kapsamını genişleterek dizüstü bilgisayarları ve daha fazla desteklenen kartları da kapsıyor ve kullanıcıların projeleri daha hızlı açmalarına, gerçek zamanlı geri bildirimleri almalarına ve daha yüksek çözünürlükte çalışmalarına olanak tanıyor.

Mobil uygulamalar yazın

Mobil uygulamalar yazın

Android, Blackberry ve iOS cihazlar için mobil uygulamalar oluşturun

Creative Suite 5.5'in duyurusu mobil cihazların satış ve özellik açısından patlama yaptığı bir döneme denk geliyor. Bu da içeriklerin ve uygulamaların geliştirilme ve kullanılma yöntemlerinde radikal değişikliklere neden olacak. Adobe Flash Builder 4.5'in (Creative Suite 5.5 Web Premium ile birlikte sunuluyor) ve Flex 4.5 çatısının pazara sunulması ile uygulama geliştiriciler 2011 yılı sonunda 200 milyon adedi aşması beklenen Android, Blackberry Playbook ve iOS cihazlarına yönelik mobil uygulamaları kolaylıkla geliştirebilecek ve sistemlere yerleştirebilecek.

Yıl sonuna kadar 131 milyondan fazla akıllı cep telefonuna Flash Player yüklenmesi bekleniyor. Bu da Adobe'nin zengin içerikleri masaüstü cihazlara ve tarayıcı içindeki cihazlara sunmasını mümkün kılıyor. Flash Player bugün Android, HP webOS ve Google TV'de destekleniyor. BlackBerry Tablet OS, yakın gelecekte piyasaya sürülecek olan Windows Phone, Samsung SmartTV'ler ve diğer cihazların da yakın gelecekte Flash Player'i desteklemesi bekleniyor. Adobe Flash Platformu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için: http://www.adobe.com/flashplatform/.

Yaratıcı iş süreçlerini hızlandırın ve en verimli hale getirin

Yeni versiyon Creative Suite ürün serisi Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection başlığı altında toplanıyor. Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection tek bir paket içinde Adobe'nin Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat, Flash Builder, Flash Catalyst, Flash Professional, Dreamweaver, Adobe Premiere Pro ve After Effects gibi önemli yaratıcılık araçlarını kapsıyor. Bu ürünler ayrı ayrı satın alınabileceği gibi, beş Creative Suite sürümünün bir ya da birden fazlasıyla da alınabiliyor. Komple Creative Suite 5 ürün serisinde, Creative Suite 5.5 Master Collection, Creative Suite 5.5 Design Premium, Creative Suite 5.5 Web Premium, Creative Suite 5.5 Production Premium ve Creative Suite 5.5 Design Standard yer alıyor.

Teknik özellikler, İşletim Sistemi desteği, sürüm yükseltme politikaları ve uluslararası sürümler ile ilgili daha fazla bilgi için: www.adobe.com/go/creativesuitemaster.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları