Adobe da "yamacılar" kervanına katıldı

PDF açıkları nedeniyle zor durumda kalan Adobe yeni güvenlik politikası için bakın kimi örnek alıyor

Yamalar düzene girecek!

Adobe, 2009 senesinin başından itibaren birçok kez güvenlik sorunlarıyla boğuşmak zorunda kaldı. PDF yazılımı eklentilerinin yarattığı sorunlar ve PDF okuyucusundaki Javascript'in yarattığı sorunlar Adobe güvenlik ekibinin başını oldukça ağrıttı. Geciken güncellemeler ise Adobe'nin eleştiri oklarına hedef olmasına sebep oldu. Hatta Adobe kullanıcılarından okuyucularındaki Javascirpt işlevinin yarattığı kapatmalarını istemek zorunda bile kaldı.

Açıklar en sonunda kapatıldı. Ama bu Adobe'ye iyi bir ders olmuş olsa gerek, firmada bugünlerde köklü değişikliklere gidiliyor. Güvenlik anlayışını tekrar gözden geçirerek Microsoft benzeri bir yazılım geliştirme sürecine geçileceğini açıklayan ürün güvenlik ve gizlilik bölümü başkanı Brad Arkin artık sadece gerektiğinde değil, düzenli halde güncellemeler yayınlamaya başlayacaklarını bildirdi. Kullanımdaki yazılımları da önemli noktalarını tekrar gözden geçirerek risklerden arındıracaklarını söyledi.

Adobe'deki bu anlayış değişimi ilk meyvesini önümüzdeki altı ay içerisinde verebilecek olsa da bir yazılım şirketinin daha kullanıcılarını korumak için harekete geçtiğini görmek sevindirici.

Okuyucu Yorumları