Adobe'dan açıklar konusunda açıklama!

Adobe, kullanıcılarını çıldırtan tekliften vazgeçti, resmi açıklamasını yayınladı...

Karar değişti...

Adobe'un, Photoshop, Illustrator and Flash Professional ürünlerinin CS5 sürümlerinde bulunan açıkları kapatmayacağı haberi üzerine şirket, geri adım attı. Buradaki haberimizdeki belirttiğimiz gibi güncelleme çalışmalarına başlayacağını belirten Adobe, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Adobe olarak; Adobe Photoshop, Illustrator and Flash Professional ürünlerinin CS5.x versiyonları için .dot güncellemeleri yayınlamayı planlamadık.

4 Mayıs 2012 itibariyle hazırlanan bültenlerde Adobe'ye dış kaynaklardan bildirilen güvenlik açıklarının Adobe Photoshop, Illustrator and Flash Professional ürünlerinin CS6 sürümü ile giderildiğini duyurmuştuk.

Güvenlik açığı ve tehlikelere baktığımızda, Adobe ekibi olarak müşterilerin gerçekte karşılaşabilecekleri risklerin, bu sorunları çözmek için CS5 versiyonunun ek bir .dot versiyona yayınlamayı gerektirmediğine inandık.

Güvenlik bültenleri, bu ürünlerin hiçbir zaman saldırganların hedefi olmadığını ve hiçbir kötüye kullanmanın haberi olmadığını belirten 3. derecede öncelik olarak sıralanmıştı. Bu sebepten ötürü yükseltme kullanıcının veya idarecinin takdirindedir.
Bununla beraber kullanıcı geri dönüşleri ve müşterilerimizin güvenliği Adobe olarak bizim önceliğimiz ve geçtiğimiz Cuma günü Adobe Photoshop, Illustrator ve Flash Professional için .dot güncellemelerini hazırlama kararı aldık. Bu yamalar için zaman tüneli üzerinde çalışmalarımızı sonlandırma aşamasındayız. Güvenlik bültenlerini, bu yamalar hazır oldukça güncelleyeceğiz. Kullanıcılar Adobe Photoshop, Illustrator and Flash Professional hakkında son gelişmeleri http://blogs.adobe.com/psirt üzerinden veya RSS feed' kayıt olarak http://blogs.adobe.com/psirt/atom.xml üzerinden takip edebilirler.

Okuyucu Yorumları