Adobe'dan korsanlara açık davet!

Adobe'un büyük açığı, ücretli internet içeriğinin ücretsiz olarak izlenmesine izin veriyor.

Bu açık çok tartışılacak

İnternet üzerinden film ve TV şovlarını ücret karşılığında yayınlayan kuruluşların kullandığı Adobe Systems yazılımında çok önemli bir açık tespit edildi. Açık nedeniyle internet kullanıcıları, Amazon.com'a ait video servisinden diledikleri gibi faydalanabiliyor.

Diğer bir deyişle, bu açık nedeniyle Adobe Systems, kullanıcılarının Amazon.com'un video servisine girerek bu portalda bulunan videoları kayıt edebilmesine ve kopyalayabilmesine olanak tanıyor.

Bir güvenlik uzmanı olan ve aynı zamanda British Telecom'un da güvenlik teknolojisinin başında yer alan Bruce Schneier, açığın fark edilmesinin ardından bu konuda şunları dile getirdi: "Adobe'nin böyle bir şeye nasıl izin verdiğini anlamak güç ve hiçbir mantıklı açıklaması yok."

Flash video sunucularında ortaya çıkan bu açık nedeniyle Amazon.com'la karşı karşıya gelen Adobe, bu olayın ardından şu açıklamada bulundu: "Adobe, kullanıcılarımızdan sunucu yazılımımıza kadar tüm ürünlerimizin güvenliğinden sorumludur. Adobe, kullanıcıları potansiyel zaafiyetlerden korumak için yoğun çaba harcamaktadır."

Amazon.com ne diyor?

Amazon.com ne diyor?

Amazon.com'un sözcüsü ise problemin sanıldığı kadar büyük olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Amazon.com'un video streaming servisinde yaklaşık 40.000 kadar film ve TV şovu bulunuyor; ancak web sitesi üzerinden bu tür yazılımların kullanılmasıyla korsanların eline hiçbir şey geçmez."

Reuters haber ajansı, yaptığı denemelerde Applian'ın Replay Media Catcher isimli yazılımının ücretsiz demosu ile YouTube video'larının tamamını ve diğer kayıtlı video'ların %75'ini izlemeyi başardı. Ancak 39 Dolarlık fiyat etiketiyle ürünün satın alınması durumunda, ilgili yazılım tüm kayıtlı videoların izlenebilmesine izin veriyor.

Normalde olması gerekense şu: Amazon.com'un Adobe'nin desteğindeki video servisi, ücretsiz olarak kullanıcıların bir film ya da TV şovunun sadece ilk 2 dakikasını izleyebilmesine imkan veriyor. Bu materyallerden birinin tamamını izlemek isteyen ise belirli bir kira bedelini ödemesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları