Adobe Photoshop cepte; hem de bedava

Bu Photoshop başka Photoshop: Adobe, yetenekli yazılımını bakın kimlere bedava sunuyor?

Cepte bedava Photoshop keyfi!

Photoshop, çoğu bilgisayar kullanıcısının da kabul edeceği üzere, dünyanın en ünlü imaj editörüdür. Yazılımın üreticisi Adobe firması, geçtiğimiz Cuma günü, iPhone'lara özel ve ücretsiz bir versiyon geliştirdiklerini duyurdu.

Kullanıcılara, alıştıkları yöntemlerden fazla uzaklaşmadan fotoğraf çekme ve bunları düzenleme olanağı tanıyan Photoshop iPhone ile kesme, küçültme, çevirme, renk kontrolü ve tek dokunuş ile filtreleme işlemleri yapılabiliyoar. Yetenekleri şimdilik sınırlı olan yazılımda, bir hata yapmanız durumunda kullanabileceğiniz geri alma ve yineleme tuşları düşünülmüş. Ayrıca Adobe'un çevirim içi kullanıcı kütüphanelerine erişmek de -şimdilik 2GB'lık bir sınır dahilinde- mümkün.

Elbette bu yeni Photoshop'u, büyük ağabeylerinden ayıran bazı özellikler de var; bunların başında, kullanıma ilişkin detaylar geliyor. Düğmeler ve menüler gibi alıştığımız arayüz birimleri, yerlerini dokunmatik jestlere bırakmış. Örneğin, renk ve parlaklığa ilişkin değerleri değiştirmek için, parmağınızı ekran görüntüsünün üzerinde sürüklemeniz gerekiyor. Filtreleri uygularken de aynı mantıktan faydalanılmış. Kontrollere alışmak, başlangıçta biraz zor gibi görünse de iPhone Photoshop, yetenekleri ile akıllı cep telefonlarına yönelik imaj editörleri arasından kolaylıkla sıyrılacak gibi görünüyor. Şimdilik benzerlerinden eksik kalan tek yanı, fotoğraf üzerine çizim yapmak olan yazılımı, AppStore'dan ücretsiz indirmek mümkün.

Okuyucu Yorumları