Adobe'un deneme sürümlerinde büyük sorun

Adobe, 30 gün olması gereken deneme süresinin 1 günde sona ermesi üzerine harekete geçti.

Photoshop krizi

Photoshop ve Acrobat gibi yazılımları ile ünlü Adobe, son günlerde büyük bir demo, daha doğrusu deneme sürümü krizi yaşıyor. Eğer şu anda Adobe'un sitesine gider ve örneğin Photoshop CS3'ün deneme sürümünü indirmeye çalışırsanız, bunun mümkün olmadığı mesajı ile karşılaşacaksınız. Çünkü Adobe, demo dağıtımını Haziran sonuna kadar durdurmuş durumda.

Peki ama demolar neden siteden apar topar kaldırıldı? Yapılan açıklamaya göre, eğer indirdiğiniz bir program demosunu ilk kez Haziran ayı içerisinde çalıştırırsanız, 30 gün olması gereken debene süresinin sadece 1 gün olduğunu göreceksiniz. Ertesi gün de deneme süresi sona erecek ve programı satın almanız gerektiğine dair bir mesajla karşılaşacaksınız.

Adobe, bu sorun ortadan kalkıncaya kadar demoların indirilmesine izin vermiyor olsa da, daha önce bir demo indirip 1 gün sonra tatsız sürprizle karşılaşanları da unutmamış. Konuyla ilgili resmi sayfalarda sorunu ortadan kaldıracak küçük bir araç, hem Mac , hem de Windows sistemler için ayrı ayrı yayınlanmış durumda. Sayfada belirtilen adımları uygulayarak, sadece 1 günde sona eren deneme sürenizi 60 güne çıkartabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları