ADSL isteyenler acele etsin

İlk dağıtımda geç kalanlar, ikinci ihalenin iki kez iptal olması ve sürecin iki yıla dağılması yüzünden hayal kırıklığı yaşarken, TT portları dağıtmaya başlayacağını açıkladı.

ADSL isteyenler acele etsin

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan düzenlediği basın toplantısında, 60 bin portluk ihalenin ardından, şimdi de 200 bin port için ihale açıldığını belirtirken, tamamlanan 60 bin portluk projenin ardından, ADSL’in Ekim ayı içinde kullanıcılara ulaşacağını belirtti.

Kullanıcıların da Eylül ayı içinde telekom merkezlerine başvurarak ADSL başvurusunda bulunduğu duyumları gelirken, 60 bin port kapasitesinin büyük bölümünün daha önceden başvuru yapan kamu kurumlarına ayrıldığı da uzun zamandır konuşulan bir konuydu. Ekim ayı içinde başlayıp, Kasım’da sonlanacak ADSL başvurularından sonuç almayacak bireysel kullanıcılar ise yeni açılan 200 bin portluk ihalenin sonucunu beklemek durumunda kalacaklar.

Kablosuz internet konusunda da gelişmeler yaşandığını belirten Türk Telekom, deneme çalışmalarının Ekim ayından itibaren başlayacağını, kablosuz internet sisteminin havaalanı, otel ve üniversitelerde yaygın olarak bu yılın sonunda hizmete verilmesinin planlandığını açıklarken Atatürk Havalimanı’nda ilk denemeler uygulamaya geçmişti. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda kopan ve tüm dünyada olmasa bile Türkiye’de sorunlar yaşatan deniz altı kabloları için yeni çalışmalara gidildiği de Telekom’dan gelen haberler arasında. Uluslararası denizaltı fiberoptik kablo projesinin ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Ekinalan, bu projenin de gelecek yılın başında uygulanmaya başlanacağını söyledi. Proje ile 500 kat daha fazla kapasiteye ulaşılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları