Afganistan'ın sahte Apple Store'u göründü!

Çin'deki sahte Apple mağazalarını görmeye alışığız ama bu "çakma" mağazanın yeri biraz farklı!

Bir "çakma" Apple Store daha!

Çin'de ilk bakışta gerçek bir Apple Store gibi görünen, ancak başarılı bir taklitten ibaret Apple mağazalarına kolayca rastlayabilirsiniz. Şimdi ise Afganistan'da kurulmuş bir sahte Apple mağazasının görüntüleri ortaya çıktı.

Kâbil'deki en büyük alışveriş merkezinin içerisinde yer alan sahte Apple mağazası, gerçek Apple ürünleri satıyor. Quartz'ın ortaya çıkardığı mağazanın müdürü Mohammed Nasery, ABD fiyatlarının sadece biraz üzerinde her gün birkaç laptop ve yarım düzine iPhone satmayı başardıklarını söylüyor. Ürünlerini Dubai'den perakende fiyatına yakın tedarik eden mağaza, az da olsa kâr etmeyi başarıyor.

Geçen sene USC Annenberg'den öğrencilerle konuşan Nasery, Afganların çok zengin olmadığını, Apple ürünlerine sahip olmak için iyi bir işe ihtiyacınız olduğunu dile getiriyor. Nasery, Apple tüketicilerinin 25-35 yaş arasında gençlerden oluştuğunu, genellikle ordu için çevirmenlik yapan veya yardım projelerinde çalışan kişiler olduğunu iletiyor. iPad veya iPhone sahibi olmanın ülkede çok popüler olduğuna değinen Nasery, bütün maaşını iPad'e yatıran kişilere rastladığını da söylüyor.

Okuyucu Yorumları