Ağustos, bu oyun konusolunun ayı oldu

Xbox 360, eski rekorlarına yenisi ekliyor; bu dev oyun pazarı artık resmen onun!

Xbox 360 rekora doymuyor

Oyun severler olarak yeni jenarasyon konsolları beklediğimiz şu dönemlerde, ne yazık ki hali hazırda bulunan cihazlarla alakalı haberlerden daha ileriye gidemiyoruz.

Microsoft, Xbox 360 satışlarında Amerikan pazarını resmen ele geçirmiş durumda. Firmadan yapılan açıklamaya göre, sadece Ağustos ayı içerisinde 193.000 ünite Xbox 360 satılmış durumda. Tam 20 aydır Amerikan piyasasında herhangi bir diğer konsolun Xbox satışlarını geçemiyor olmasıysa cabası.

Yapılan bir diğer açıklamaya göreyse, Amerikada bulunan oyun severler, Xbox yazılım ve donanım ürünlerinde yine sadece Ağustos ayı içerisinde 196 milyon dolar harcamış. İşin ilginç yanı, aynı dönemdeki toplam PS3 ve Wii satışlarının, Xbox 360'ın elde ettiğin rakamın yanından bile geçemesi oldu. Yine, 2012 Ağustosu itibari ile yayınlanan bu rakamlar, Microsoft'un geçtiğimiz yıl aynı dönemde yaptığı, 308.000 Xbox 360 satışının ve kazandığı 232 milyon doların gerisinde kalıyor.

Genel parakende satış rakamlarına bakıldığındaysa, oyun sektörünün en büyük sorunun düşüş yaşayan Amerikan pazarından kaynaklandığı ortaya çıkıyor. NPD Group tarafından yapılan araştırmaya göre, geçen yılın Ağustos ayında hesaplanan toplam pakende satış 515.6 milyon dolarken, 2012 Ağustos'unda bu rakam yüzde yirmi düşüş yaşamış durumda.

Okuyucu Yorumları