Akıllı ceplerde kartuş dönemi başlıyor!

Bu ilginç cihaz, bir dönemlerin kartuşlu oyun konsollarını akıllı telefonlara taşıyor!

Akıllı ceplerde kartuş dönemi

Klasik oyun tecrübesini akıllı telefonlara getirmeyi hedefleyen pek çok çalışma oldu ancak bu çabaların hepsinde önemli bir parça eksikti: Bir kartuşun verdiği duygu ve o kartuşu konsola takarken çıkan ses...

Ancak, görünene göre Japonyalı yeni firma Beatrobo'nun isteği gerçekleşirse, bu heyecanın bir kez daha geri dönmesi mümkün olabilir. Firmanın yayınlamayı planladığı Pico Cassette adlı ürün, telefonunuzun kulaklık girişine bağlanan bir kartuş olarak tanımlanabilir. Ancak tanıdığımız eski kartuşların aksine bu kartuşlar, içlerinde oyun barındırmıyor. Bunun yerine, hem kartuş takma sesi çıkartıyor, hem de indireceğiniz ilgili içeriğin kilidini açmaya yarıyor.

Bu teknoloji aynı zamanda oyun kayıtlarını (save) da beraberinde taşıyarak, birden fazla cihazın eşleşebilmesine imkan tanıyor ve böylelikle her kaset, basit bir araçtan ziyade size özel bir cihaza dönüşüyor.

Pico Cassette ürünleri şu anda sadece bir teknoloji demosu olarak karşımızda bulunmakta. Beatrobo, şimdiden içerik ortakları ile görüşmekte olduğunu ve kasetleri, toplum desteği (cordfunding) ile üretmeyi planladığını belirtiyor.

Ancak bu formatın büyük bir popülerlik kazanacağını düşünmek pek gerçekçi gözükmüyor. Özellikle günümüzdeki çoğu akıllı telefon oyuncusunun, kartuş teknolojisi ile çalışan bir konsola hiç dokunmadıkları düşünülürse, bu nostaljik hareketin anlamının büyük bir kısmı kayboluyor. Yine de bu eski teknolojiye yapılacak bir gönderme, bazı mutlu anıların tekrar yaşanmasını sağlayabilir...

Okuyucu Yorumları