Akıllı ceplerin kralı hangisi?

Samsung, Apple, RIM... Android, iOS, Windows... Kim daha çok satıyor; hangi işletim sistemi en önde?

Akıllı ceplerin kralı hangisi

Bu yıl ABD'de bulunan 30.000 gönüllü akıllı cep telefonu kullanıcısının katılımıyla elde edilen veriler, teknolojiyi yakından takip edenler için hiç de şaşılacak gibi değil...

ComScore'un, geçtiğimiz yılın Ekim ayı sonu verileriyle Ocak 2012 sonu ABD verilerinin karşılaştırması, halen en çok ilgi gören markanın Samsung olduğunu gösteriyor. 2011 yılında ulaştığı yüzde 25.4'lük pazar payı, geçen bir yıl içerisinde sadece 0.1 oranında düşmüş. Samsung'u sırasıyla LG ve Motorola takip ediyor. Burada LG'nin Motorola'nın da önünde yer alması gerçekten kendisi için büyük başarı. Apple ve RIM ise, Motorola'dan sonra gelen diğer iki marka olarak dikkat çekiyor.

Konuya işletim sistemi tarafından baktığımızdaysa, Andoid ve iOS işletim sistemlerinin halen cep telefonu pazarındaki ilk iki sırayı paylaştığını görüyoruz. Android geçen bir içerisinde yüzde 2.3'lük bir sıçrama yaparak, toplamda yüzde 48,6'lık pazar payına ulaştı ve yine adını birinciliğe yazdırmayı başardı. Diğer taraftan iOS işletim sistemiyse artık pazar payını yüzde 29.5'e çıkarmış durumda.

RIM ve Microsoft ise Android ve iOS'a karşı her gün biraz daha güç kaybediyorlar.

Okuyucu Yorumları