Akıllı cepten uzak durmak için 5 neden!

Akıllı bir cep almak için onlarca nedeniniz olabilir. Ama almamanız için de 5 neden var!

Almamak için 5 neden!

Akıllı cepler yavaşça dünyayı ele geçiriyor olabilirler, ancak aslında günlük hayatımızda kaçınılmaz bir cihaz değiller. iPhone'u, Android'i veya Windows Phone'u olmadan yaşayamayacağını düşünen kullanıcılar, istediklerinde bunu yapabildiklerini göstermişlerdi.

Her yanda akıllı cebe sahip insanlar görmeniz, sizi bir akıllı cep satın almaya itiyorsa bir daha düşünün. Bu isteğinizi engellemek, belki de sizin için daha hayırlı olacak.

Pahalılar

Ucuz, standart bir telefon satın almanız, bütçenizi sarsmayacaktır. Ancak bir akıllı telefon için ya çuvalla parayı bir kerede ödemeli, ya da dev bir aylık masrafa katlanmalısınız. Akıllı cebinize yanlışlıkla hasar verirseniz, onu tamir ettirmek de size pahalıya mal olabilir.

Sürekli çevrimiçi olmak

Akıllı telefonlar 24 saat çevrimiçi olmak isteyenler için harika bir araç. Bir akıllı cebe sahipseniz, her an aranabilir, SMS alabilir, e-posta alabilir, Facebook'a girebilir, gece gündüz tweet gönderebilirsiniz. Genellikle bunları sıkça kontrol etmek isteyeceğinizi de hatırlatalım.

Ancak her şeyden bir süre uzak kalmak isterseniz işler biraz karışabilir. Telefonunuzu tabi ki evde bırakabilir veya kapatabilirsiniz, ancak ona sahip olmanız, bunu yapmak istemediğiniz anlamına geliyor. Standart bir telefonun yönetimi, sizi sadece metin mesajlarına ve aramalara kısıtladığından daha kolaydır.

Bolca zamanınız çöpe gidebilir

Bolca zamanınız çöpe gidebilir

Bolca zamanınız çöpe gidebilir

Bir akıllı telefon satın alırken, muhtemelen vereceğiniz paraya doğru orantılı olarak verimliliğinizin artacağını düşünüyorsunuz. Sonuçta e-postalarınıza her yerde ulaşabilecek, gündemi yakından takip edebilecek, ofis uygulamalarını kullanabileceksiniz.

Görgüsüzlük

"Phubbing" olarak adlandırılan bu fenomene herhangi bir kafede vs. sıkça rastlamanız mümkün. Yanınızdaki veya karşınızdaki kişi yerine her türlü olanağı önünüze getiren akıllı cebinizle ilgilenmek, her ne kadar iyi bir davranış olmasa da, giderek daha sık rastlanan bir hale geliyor.

Kaçınılmaz çöplük

Akıllı telefonlar inanılmaz bir süratle gelişiyorlar. Her yeni nesil akıllı cep, önemli yenilikler, daha güncel bir işletim sistemi ve geliştirilmiş bir donanımla geliyor. Bu, teknolojiyi yakından takip edenler için harika olabilir. Ancak bu durum, çevre ve giderek artan elektronik çöplük sorunu için hiç de iyi değil. Bugün kullandığınız akıllı cep, 1 veya 2 sene içinde çöp haline geliyor ve en kötüsü, çoğunlukla yeniden değerlendirilmek yerine çöpe atılıyor. Standart telefonları ise senelerce kullanmanız mümkün.

Okuyucu Yorumları