Akıllı Saatinizi Cebinizin Üzerine Koyun, Şarj Olsun!

Samsung, akıllı saat gibi cihazları, bir Samsung telefonun üzerine koyarak kablosuz şarj etmenin patentini aldı. Peki sistem nasıl çalışıyor?

Cebinizin üzerine koyun, şarj olsun!

Patently Mobile'a göre Samsung, U.S. Patent and Trademark Office'e (USPTO) yaptığı başvuruda Milimeter Wave teknolojisini kullanarak üzerindeki cihazları kablosuz şarj edebilen bir telefon kılıfının patentini aldı. Peki bu ne anlama geliyor? Patent başvurusunda bulunan diyagrama bakılırsa bu kılıf akıllı saat ve diğer cihazları hareket halindeyken şarj edebiliyor.

Akıllı Saatinizi Cebinizin Üzerine Koyun, Şarj Olsun!

Diğer başvurulara kıyasla, bu patent cihazın nasıl çalıştığını oldukça detaylı bir şekilde anlatıyor. Kılıfın arka kapağında saklı bir iletim bobini ve kılıfın telefona bağlanabilmesi için USB Type-C konektörü bulunuyor. Ön kapakta ise güç kontrol işlemcisi ve bir direkt akım alternatif güç dönüştürücüsü bulunuyor.

Ancak şimdiden çok heyecan yapmamakta fayda var. Bu sadece bir patent başvurusu ve bu ürünün hiç bir zaman gün yüzü görmeme ihtimali oldukça yüksek. Daha önceki patent haberlerinde de bahsettiğimiz gibi, büyük şirketler sürekli olarak yeni fikirlerin patentlerini hızlı şekilde kapmaya çalışıyor, ne kadar sıra dışı olsalar da...

Okuyucu Yorumları