Akıllı saatler için hareket sensörü tehlikesi

Kolunuzda bir akıllı saat takılıyken yaptıklarınız, bakın hacker'ların iştahını nasıl kabartıyor...

Akıllı saatle gelen tehlike!

Artık özel verileri sızdırma potansiyeline sahip cihazlar listesine akıllı saatleri de ekleyebiliriz. Kopenhag IT Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi olan Tony Beltramelli, akıllı saat kolumuza takılıyken, tuş vuruşlarımızın izlenebildiğini, kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atmak için kullanılabileceklerini ortaya koydu.

Beltramelli tarafından hazırlanan yüksek lisans tez projesi, akıllı saat hareket sensörlerinin, rastgele hareketleri analiz etmek ve yazılan ya da sayısal bir tuş takımına girilen verinin ne olabileceğini ayıklamak için kullanılabileceğini gösteriyor.

Akıllı saatlerdeki hareket sensörlerinin şifreler de dahil olmak üzere yazdığınız her şeyi ortaya çıkarabilecek olması, hacker'ların ATM şifrenizi çözebilmesi veya bankanızın online giriş parolasını ele geçirebilmesi anlamına geliyor.

Beltramelli'nin iddiaları bu yılın başlarında Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma tarafından da destekleniyor. Araştırmacılardan He Wang, hacker'ların akıllı saatlerdeki akselerometre (ivmeölçer) ve jiroskop sayesinde bir kullanıcının bilek hareketlerini kaydederek hangi tuşlara bastığını anlayabileceklerini söylemişti.

Okuyucu Yorumları