Akıllı saatte para kurtaran saat dönemi!

Diğer akıllı saatler kalorinizi ölçerken, bu yeni saat "cüzdanınızın sağlığını" ölçüyor!

Para kurtaran saat de geldi!

Akıllı saatler sadece saatin kaç olduğun söylemekten çok daha fazlasını yapıyorlar. Misal, o gün kaç adım attığımızı, ne kadar kalori yaktığımızı ya da kaç saat uyuduğumuzu kendilerinden öğrenebiliyoruz. Fakat yeni üretilen "Cash" akıllı saat çok daha farklı bir iş yapıyor: Ne kadar para harcadığımızı söylüyor...

Evet, bu saat sayesinde artık bütçemizi çok daha iyi hesaplayabileceğiz. 139 dolardan satışa sunulacak olan cihaz, an itibariyle HSN üzerinden ön siparişe açılmış bulunuyor. Resmi satışı ise önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek. Ürünün geldiği yerse bir hayli ilgi çekici zira bu saatin arkasında bulunan isim, CNN ve CNBC'in kendisine özel şovu olan en genç muhabiri ve de bir zamanlar MSNBC ve Today gibi ajanslarda çalışan analizci Nicole Lapin'den başkası değil. Uzun süredir basit şekilde nasıl bütçe yapılacağı ve ne gibi şekillerde harcama yapılmasının ileriye dönük gelir sağlayacağı üzerinde çalışan Lapin'in, böyle bir ürünle karşımıza çıkması bir noktada sürpriz olmadı.

Cash akıllı saat her ne kadar 18 ile 34 yaş arası kadınları hedef alan bir ürün olsa da erkekler için üretilmiş farklı modelleri de bulunuyor. Cash'in hiçbir şekilde Apple Watch ya da benzeri akıllı saatlere benzemek gibi bir derdi yok zira o, alıştığımız anlamda akıllı değil. Yani Cash ile arama almak ya da mail kontrol etmek ne yazık ki imkansız. Onun tek amacı, gerek olmadığı halde ilgilendiğimiz bir ürünü almamızı engellemek. Her alış veriş yaptığımızda fiyatı cihaza aktarıyor ve bir kategoriye ayırıyoruz. Önceden yazdığımız aylık gelirimiz üzerinden hesap yapan saat, bir noktadan sonra neyin gerekli, neyin gereksiz olduğu hakkında bilgi verir hale geliyor.

Paramızı kurtarmak için çabalayan Cash, günümüzdeki en büyük sorunlardan birisi olan "görünüş" konusunda da bir hayli dikkatli davranmış ve belki de en güzel akıllı saat tasarımlarından birisini yaratmış durumda.

Okuyucu Yorumları