Akıllı telefon pazarının yeni yıldızı Çin'den!

Adeta duraklama evresine giren cep telefonu satışlarında lider yine Samsung. Ama listede bir de büyük sürpriz isim var!

Telefon dünyasının yükselen yıldızı!

Akıllı telefon satışları dünya çapında bir duraklama evresine girmiş durumda. Fakat bunu bir tür fırsata çevirmeye çalışan firmalar da yok değil. Çinli Oppo da bu firmalardan biri. Oppo 2016'nın ikinci çeyreğinde gerçekleştirdiği satışlarla geçtiğimiz yıla oranla yüzde 137'lik bir artış elde etmeyi başardı.

Pazar araştırmacıları IDC ve Strategy Analytics tarafından yayınlanan en yeni raporlara göre bu satış grafiğiyle birlikte Oppo akıllı telefon pazarında dördüncü sıraya yerleşmiş durumda. Firmanın kendi pazarı Çin'den Hindistan ve diğer pazarlara yönelik açılımının da bu bağlamda başarıyla sonuçlandığını söylemek mümkün.

İkinci çeyrekte zirvede yer alan firma ise sürpriz olmayacak biçimde Samsung. Güney Koreli dev, istikrarlı bir yükselişle ikinci sıradaki Apple ve üçüncü sıradaki Huawei'in önünde yer almayı başardı.

Telefon üreticileri ikinci çeyrekte toplamda yaklaşık 340 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bu da bir önceki yılın aynı çeyreğinde satılan telefonlarla karşılaştırıldığında yüzde 1'i geçmeyen bir artış anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları