Akıllı telefon, sahibinin hayatını kurtardı!

Cebinizde taşıdığı telefon, hayatını kurtardı. "Kahraman" telefonun markası ise...

Hayatını telefonuna borçlu!

Bazı insanlar, telefonlarını gömlek cebine koymayı sever. Ancak benzin istasyonu kasiyerleri için, telefonunun gömlek cebinde bulunması, hayat kurtarıcı olabilir. Winter Garden benzin istasyonunda yaşanan soygundaki durum bunu kanıtlıyor.

WFTV'nin haberine göre, silahlı bir şahıs benzin istasyonuna girdi ve kasanın açılmasını istedi. İki kasiyer kasayı açmaya çalıştı ancak başarılı olamadılar. Hırsız daha sonra ortamı terk etti ancak bunun öncesi kasiyerlerden birine ateş etti.

WESH-TV'nin söylediğine göre, polis olay yerine vardığında, kasiyerlerden biri göğüs ağrısına sahipti. Bu ağrının sebebi ise bir hastalık değil, HTC markalı telefonuna çarpan bir mermi idi.

Winter Garden Polis bürosu şeflerinden Scott Allen'ın söylediğine göre, telefon, kasiyerin gömlek cebinde bulunuyordu ve görünen o ki hayatını kurtarmıştı. Polis, oldukça hasar almış telefonun görüntülerini yayınladı. Adı verilmeyen kasiyer ise hastaneye gitti ve hiçbir sorunu olmadığını öğrendi. Güvenlik kameralarına yakalanan zanlı ise polis tarafından henüz yakalanabilmiş değil.

Allen'ın WESH-TV'ye yaptığı açıklama "Bu hasarlar bazen yüksek kalibreli tabancalardan bile fazla olabiliyorlar" şeklinde oldu.

Bu noktada, HTC telefonların ekstra güçlü olduğunu söylemek aşırı bir yorum olabilir. Ancak birkaç yıl önce, Atlanta'da bir gece kulübünde çalışan bir vale de ceketinin göğüs cebinde bulunan telefonundan vurulmuştu. O sıralarda, telefonun bataryasının mermiyi durdurduğu söylenmişti. Telefonun markası mı? HTC...

Okuyucu Yorumları