Akıllı Telefon Satışları Eskisi Gibi Değil

Akıllı telefon satışlarının istakrarlı düşüşü, çeşitli sebeplerle devam ediyor!

Akıllı telefonlar düşüyorlar!

Mobil sektörü 5G akıllı telefonlar ile beraber satışların ihtiyaç duyduğu artışı kazanacağını ümit etmeye devam ederken, 2019 için tahminler %3'lük azalma öngörüyor.

CCS Insight'ın söylediğine göre değişen tüketici davranışı ve makro-ekonomik zorluklar, 2019'da satışların 1.8 milyara azalmasına sebep olacak.

CCS Insight tahmin yardımcı başkanı Marina Koytcheva, "sadece birkaç yıl önce yıllık 2 milyar cep telefonu satışının çok yakın gözükmesine rağmen artık endüstri için bir hayal olabileceğini" söylüyor.

Analiz firması, hemen her piyasa için beklentilerini azalttı ve Çin'de %9'luk düşüş öngörürken, Hindistan'da %5'lik artış öngörüyor. Ancak, Hindistan piyasasının şu anda özel politik ve ekonomik bir durumdan etkilendiğini belirtirken, bu durumdan hızlı bir şekilde geri dönüleceğini ve 2023 yılına kadar 400 milyon satışa ulaşılacağını tahmin ediyor.

Anca bunun aynısını Batı Avrupa için söylemek değil. Piyasa doygunluğu, üst seviye cihazların yüksek fiyatları ve uzayan yenileme döngüleri, geçtiğimiz beş yıl içerisinde satışların üçte bir azalması ile sonuçlandı.

Koytcheva, Batı Avrupa piyasalarında kısa zaman önce yaptıkları bir ankette, katılımcıların %35'inin şu andaki telefonlarını bir önceki telefonlarına göre daha uzun süre kullanmayı planladıklarını söylediler ve sadece %13'ü bir önceki telefonlarına göre daha hızlı bir şekilde değiştireceklerini söyledi.

Koytcheva, Batı Avrupa'da satışların düşmesine sebep olan bu akımın şimdi ABD'yi de etkilemeye başladığını ve ABD'de de satışların 2019'da %9 düşeceğini tahmin ettiklerini belirtiyor.

Bu durum, sonuç olarak büyümesi beklenen ikinci el piyasası için iyi olsa da, CCS Insight, 2019'daki ilk dağıtımların az olmasına rağmen 5G ile birlikte satışların artacağını tahmin ediyor.

Analizler, 2020 yılında 220 milyon 5G telefonun satılmasını beklerken, bu sayının 5G telefonların toplam satışların neredeyse yarısını oluşturacağı 2023'te 930 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor...

Okuyucu Yorumları