Akıllı telefon savaşında rakamlar konuşuyor

iPhone, Nokia 5800, BlackBerry: Akıllı telefon savaşlarında rakamlar konuşuyor...

1 milyon savaşı!

2009 yılında cep telefonu sektörü zor bir dönemece giriyor. Bir yandan ucuz ama daha az özelliğe sahip telefonlar, diğer yandan ise pahallı ama kelimenin tam anlamıyla "akıllı" telefonlar yarışın iki uç kutbunda tutunabilmek için mücadele ediyorlar. Daha önce sizlere aktardığımız haberimizde özellikle 2009 yılının cep telefonları satışlarının olumsuz etkileneceğini, sadece smartphone'ların bu düşüşten etkilenmeyeceğini belirtmiştik.

Bu nedenle daha da kızışan akıllı telefon savaşlarının son durumunu gösteren bir rakam, ibrenin hangi modelin tarafında olduğunu ortaya koydu. Yapılan bir araştırma, hangi akıllı telefonun ilk önce 1 milyon adet satış barajını geçtiğini inceledi. Piyasaya çıktığı günden itibaren, sadece ABD satışları dikkate alınarak, kaç gün içerisinde 1 milyon satış adedini yakaladığı incelenen telefonlar arasında iPhone, iPhone 3G, BlackBerry Storm, G1 ve Nokia 5800 yer alıyor.

iPhone'un barajı geçmesi tam 74 gün sürmüş. BlackBerry Storm ise 72 gün sonunda 1 milyon adet satmayı başarmış. G1'in 61 gün içerisinde ulaştığı rakamı, Nokia 5800 57 gün içerisinde yakalamış. Fakat iPhone 3G diğer tüm telefonları kıskandıracak bir rekora sahip. iPhone 3G'nin inanılması güç rekoru, sadece 3 gün içerisinde 1 milyon adet sattığını ortaya koyuyor.

Okuyucu Yorumları