Akıllı Telefon Üreticisi Gionee İflas Etti!

Gionee, 2.9 milyar dolarlık borcuyla iflas ettiğini açıkladı. Peki, akıllı telefon markası şimdi ne yapacak?

Çinli cep devi çöktü!

Gionee markası bize pek tanıdık değil belki ancak şirket, Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri. Fakat maalesef Gionee, 2.9 milyar dolarlık borcunu ödeyemeyeceği gerekçesiyle iflas ettiğini açıklamış. Şirketin ağustos sonu itibariyle Çin para birimiyle tam 20.2 milyar Yen borcu bulunuyor.

Gionee'nin bu üzücü talebi, mahkeme tarafından kabul edilmiş. Yapılan mahkemede ortaya çıkan verilere göre, şirketin 648 farklı alacaklıya toplam 2.9 milyar dolar borcu olduğu belirtilirken, tüm bu kötü tabloya rağmen Gionee pes etmeyecek gibi görünüyor. Şimdilik iflas açıklamış olsa da, şirketin kurucusu Liu Lirong, 3 ila 5 yıl içinde şirketin geri dönebileceğine inanıyor. Hatta şirket, bunu sağlayacak olumlu şartları oluşturabilmek için bir danışmanı da işe almış.

Gionee'nin kaybı elbette ABD'de, Avrupa'da ve bizde belki eksikliğini hissettirmeyecek ancak Çin bölgesinde aranacağı açık. Bu durumdan kuşkusuz diğer markalar yararlanacak. Xiaomi, Huawei ve OPPO markaları, Gionee'nin yerini dolduracaktır.

Okuyucu Yorumları