Akıllı Telefonlara Taş Çıkartan Şarj Yetenekleri!

Huawei Mate 20 Pro ile kablosuz hızlı şarj ve hatta ters şarj yapmak mümkün. Peki, nasıl? Anlattık!

Mate 20 Pro ile ters şarj mümkün!

Satın alacağınız amiral gemisi bir akıllı telefonda kablosuz şarj özelliğinin yer alması elbette önemli. Ancak artık bu bile yalnızca tek başına yeterli gelmiyor. Cihazın kablosuz şarj yaparken yüksek hız sunması, bu özelliği çok daha önemli bir yere taşıyor. Bu sayede akıllı telefonlarda en çok vurgulanan "mobilite" gerçek anlamını yakalayabiliyor.

Huawei Mate 20 Pro'da yer alan kablosuz şarj özelliği, oldukça etkileyici. Zira telefonun 15W kablosuz şarj desteği göstermesi, onu akıllı telefonlar arasında farklı yere koyuyor. Bu özellik sayesinde Mate 20 Pro'yu kablolarla prize bağlamanıza gerek yok. Yalnızca kablosuz standının üzerine bırakın, hepsi bu kadar!

Kablosuz hızlı şarj ile tamamen mobil

Kablosuz hızlı şarj ile tamamen mobil

Evet, 15W kablosuz hızlı şarj özelliği sayesinde neredeyse kablolu şarj kadar hızlı sürede şarj olabilen Mate 20 Pro, bu sayede telefonunuzu şarj etmek için sizi priz arama derdinden kurtarıyor. Daha da ötesinde, aslında Mate 20 Pro'nun bu özelliğe sahip olması, telefonun her an tam kapasite şarjda kalmasını da sağlıyor. Evde veya ofiste telefonunuzu bir yere bırakacağınızda, kablosuz şarj ünitesi üzerine bırakabiliyor ve bu sayede Mate 20 Pro'nun şarjını sürekli korumasını sağlayabiliyorsunuz.

Mate 20 Pro'nun şarj yeteneklerine istinaden anlatacaklarımız bununla sınırlı değil. Telefonun bu konuda önemli ve farklı bir yeteneği daha var ve o da diğer cihazları kablosuz şarj edebilmesi! Evet, Mate 20 Pro, yalnızca hızlı kablosuz şarj olabilen bir akıllı telefon değil, aynı zamanda diğer kablosuz şarj desteği gösteren cihazları da yine kablosuz olarak şarj edebilen bir akıllı telefon. "Nasıl yani?" dediğiniz duyar gibiyiz. Şöyle ki...

Mate 20 Pro nasıl şarj ediyor?

Mate 20 Pro nasıl şarj ediyor?

Eğer Mate 20 Pro'nun kablosuz ters şarj özelliğini aktif hale getirirseniz, diğer kablosuz şarj desteğine sahip olan mobil cihazlarınızı da Mate 20 Pro'nun üzerine koyarak şarj edebiliyorsunuz. Bu sayede aynı zamanda bir kablosuz mobil şarj cihazı özelliği kazanan telefon, diğer cihazlarınız için ek bir aksesuar satın alma derdinden de sizleri kurtarıyor ve bazı zamanlarda da bu özelliğiyle gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani çevrenizde pili biten akıllı telefon sahipleri, sizden şarj isteyebilirler; aman dikkat!