Akıllı telefonların büyük zaferi...

Samsung'un tüm rakiplerini fena halde katladığı cep telefonu piyasasında, bir de ilk yaşandı!

Cep telefonlarında bir ilk!

Değişen zamanla beraber, alınan telefonlar da değişiyor. Her geçen gün daha fazla akıllı telefon üretiliyor ve bu telefonlar yavaş yavaş insanların ellerine geçiyor.

"The International Data Corporation (IDC)"ın yayınladığı bilgilere göre 2012'nin ilk çeyreğinde 402,4 milyon telefon üretilirken, 2013'ün ilk çeyreğinde bu sayı 418,6 milyon'a ulaştı. Üretilen bu telefonların 216,2 milyonu akıllı telefon kategorisinde yer alıyor. Bu sayılarla birlikte dünya tarihinde bir ilk gerçekleşti ve üretilen telefonların yarısından fazlası akıllı telefon oldu.

Tüm telefon satışlarına firma bazında bakıldığında ise, Samsung'un 2013'ün ilk çeyreği biterken dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi konumunu koruduğu görülüyor. Öyle ki; Apple, LG, Nokia ve ZTE'nin telefon satışları toplandığında bile Samsung'un satışını yakalayamıyor.

LG, "Nexus 4" ve "Optimus G"nin başarısı sayesinde kaybettiği ilk 5'teki yerine geri dönmüş durumda. Nokia, yüzde 14,­8'lik bir oranla ikincilik koltuğunu korurken, en yakın rakibi yüzde 4,9'luk bir farkla onu takip eden Apple. Beşinci sırada ise, ZTE yer alıyor...

Okuyucu Yorumları