Akılsız hırsız; akıllı telefon çalarsa...

Akıllı bir telefon çalan hırsız gerektiği kadar akıllı olmayınca, işte ortaya bu garip durum çıkıyor

Akıllı cep; akılsız hırsız!

Akıllı suçlular her yerde parmak izlerini bırakmazlar. Eğer bu düşünce sistemini dijital dünyaya aktarmaya çalışırsak, akıllı suçluların çaldıkları iPhone ile selfie çekmeyeceklerini de söyleyebiliriz; özellikle de iPhone'un otomatik olarak Facebook'a yükleme yaptığını kontrol etmeden...

23 yaşındaki Rawley Bingham'ın iPhone'u, kendisinin söylediğine göre bir Denver barında çalınmış. Daha sonrasında ise Bingham'ın telefonunun yükleme yaptığı Facebook klasöründe 30'dan fazla selfie belirmiş. Bingham'ın Denver'daki KUSA-TV'ye söylediğine göre henüz kimliği belirlenmemiş olan hırsız, telefonun "iPhone'umu bul" özelliğini iptal etmeyi biliyormuş. Ancak çektiği selfie'lerin FacebooK'a yükleneceğini akıl edememiş.

Bingham, yerel televizyon istasyonuna "çekilen selfie'lerin büyük çoğunluğu Denver şehir merkezi civarındaydı. O (hırsız) muhteşem bir Pazar geçirmiş gibi görünüyor." dedi.

Ayrıca telefon hırsızı, Bingham'ın arkadaşlarından birine kendisini havaalanından alacağını söylemiş ancak, doğal olarak almaya gitmemiş.

Bingham durum hakkında polise başvurmuş durumda. KUSA-TV'nin söylediğine göre, Metro Denver Crime Stoppers şu anda fotoğraftaki kız hakkında bilgi verebilecek kişilere 2000 dolar ödül vaat ediyor...

Okuyucu Yorumları