AKUT Güvendeyim uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Kahramanmaraş merkezli son depremler bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattı. Depremler sonrası iletişim konusu oldukça önemli. Bu konuda geliştirilen uygulamalardan biri de AKUT'a ait. Peki, Güvendeyim uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

AKUT Güvendeyim uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Kahramanmaraş depremlerinin hemen ardından AFAD'dan yapılan önemli uyarılar arasında "Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın" uyarısı da vardı. Çünkü afet ve acil durumlarda iletişimin kesintisiz sürdürülmesi oldukça önemli.

Bu tür afet durumlarına karşı geliştirilen uygulamalardan biri de AKUT'a ait.

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Genel Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından geliştirilen Güvendeyim uygulaması deprem, sel ya da diğer acil durumlarda istediğiniz kişilere SMS'le güvende olduğunuzu ve konumunuzu bildirmenizi sağlıyor. Uygulama ile bir afet anında baz istasyonlarının meşgul edilmemesi hedefleniyor.

GÜVENDEYİM UYGULAMASI NASIL ÇALIŞIYOR?

Peki, Güvendeyim uygulaması nasıl çalışıyor? Uygulamanın ayarlar bölümüne girip en az 1 kişinin telefon numarasını kaydettiğinizde 'Güvendeyim' butonu aktif hale geliyor. Uygulama ana ekranındaki 'Güvendeyim' butonuna bastığınızda ise telefonunuzun GPS servisi üzerinden aldığı konumunuzu SMS sistemi üzerinden belirttiğiniz kişilere gönderiyor.

Akut, bu konuda aynı şehirde yaşamayan en az bir yakınınızın numarasını da uygulamaya eklemeyi öneriyor.

Uygulama, yükledikten sonra internete ihtiyaç duymuyor. SMS gönderim hakkınız olması gerekiyor.