Aladdin ve Will Smith eleştirilerine çarpıcı yanıt

Aladdin'in, 26 yıl sonra çekilen "reboot" sürümünün "fragmanı" yerden vuruldu. Disney, bu eleştirilere birinci ağızdan yanıt verdi.

Disney Sessizliğini Bozdu!

1992 yılında gösterime giren animasyon filmi Aladdin muazzam bir başarı elde etmiş; gerek TV filmleri, gerekse TV serilerinin önünü açmayı başarmıştı ve pek çok ödüle layık görülmüştü. Disney, söz konusu yapımı "The Beauty And The Beast" benzeri bir "canlı aksiyon" mimarisinde tekrar canlandırmaya karar verdi. Bilindiği üzere The Beauty and The Beast, gişede akıl almaz(1,5 Milyar Dolar) bir rakamla, stüdyonun banka hesabına ciddi bir meblağ ekledi.

Ancak Aladdin, ilk fragmanından beri son derece olumsuz eleştirilerle karşılaşıyor. Will Smith'in cin karakteri görsel tuhaflıkları nedeniyle eleştiriliyor. At kuyruğu saçları, sivri keçi sakalı ve dört bir yanını çevreleyen pahalı mücevherleri yerden yere vuruluyor. Bazı sinema eleştirmenleri ise Genie karakterinin, Shrek karakterinin mavi renkli bir versiyonunu olduğunu savunuyorlar.

Disney konu hakkındaki sessizliği sonunda bozdu. Şirket sözcüsü, "Gerek oyuncu seçimleri, gerek makyaj, gerekse prodüksiyon anlamlarında ciddi başarılar elde ettil. Aladdin'in her anlamda ciddi başarı elde edeceğine eminiz.Will(Smith) gibi önemli bir değere yapılan eleştirileri de anlamsız buluyoruz. Bazı kişiler, sadece renk ve fiziksel mimari açısından saldırı yapıyorlar. Disney olarak tüm kadroya inancımız tam" ifadelerini kullandı.

Yapımda Will Smith'in yanı sıra Open Heart ve Jack Ryan serilerinden tanıdığımız Mena Massoud ve son Power Rangers filminden tanıdığımız Naomi Scott yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise Sherlock Holmes serisi , Snatch, The Man from U.N.C.L.E.'dan tanıdığımız Guy Ritchie üstleniyor.

Okuyucu Yorumları