Alan Adlarında Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Google'ın öncülüğünü yaptığı bu yeni alan adı trendi, daha önce hiç görmediğiniz internet adreslerini görmenizi sağlayacak!

Alan adlarında yeni dönem!

Google, yeni aldığı bir kararla birlikte firmaların dijital dünyada kendi marka adlarını konumlandırma biçimlerinde yeni bir trendi başlatacak gibi duruyor. Firma 29 Eylül'den itibaren standart .com uzantısı yerine .google alan adını kullanan yeni bir web sitesini yayınlamaya başladı. blog.google adresli bu yeni site daha önce ayrı adreslerde yer alan 19 ayrı Google blogunu da bir araya getirdi.

Google'ın bu web sitesinin yakın bir gelecekte web siteleri açısından yepyeni bir trendin öncülerinden biri olduğunu şimdiden söylemek mümkün. Zira bundan iki yıl kadar önce internet kurallarında yapılan bir değişiklikle web sitelerinin artık herkes tarafından bilinen uzantılarına yönelik sınırlandırma kaldırılmıştı. Bu da beraberinde .istanbul, .movie, .xyz gibi uzantılara sahip web siteleri ve e-posta adreslerinin yaygınlaşmasına yol açmıştı.

Yeni kurallar doğrultusunda artık marka adlarının da internet adresleri açısından öne çıkabileceği tahmin ediliyor. Zira şimdiden birçok firma .kindle, .apple, .ibm, .canon ve .samsung gibi alan adları için taleplerde bulundu ve bu uzantıları kullanmaları için onay da aldılar. Bunun sadece teknoloji firmaları için geçerli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, zira .ford, .homedepot, .delta, .nike, .hbo, .statefarm, .oldnavy ve .mcdonalds gibi yeni alan adları bu trendin birçok sektörde yaygın olduğunu gösteriyor.

Bu alan adlarına onay gelse de, firmaların çoğunun bu yeni uzantılara ne kadar bağlı kalacakları henüz bir bilinmeyen. Fakat Google'ın bu anlamda .google alan adına oldukça ilgi gösterdiğini de şimdiden söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları