Albino Yunus Kaliforniya Sahillerine Geri Döndü!

2 yıl önce bebekken görüntülenen özel yunus, annesi ile Kaliforniya sahiline geri döndü!

Albino yunus geri döndü!

2015 yılında Kaliforniya'nın Monterey Bay bölgesindeki balina izleyicileri, bir bebek Risso yunusun (boz yunus) anlık bir görüntüsünü yakalamışlardı. Bu beyaz yüzgeç ise bu yıl bir kez daha bütün şirinliği ile kendini göstermiş durumda.

Hayvanlarda albino durumuna oldukça nadir rastlanılıyor. Melanin üretiminin eksikliğini belirten bu durum, genetik olarak ebeveynlerden yavrulara aktarılıyor. Deri, saç ve göz rengimizi belirleyen melanin maddesinin yokluğu da albino hayvanların beyaz bir deriye ve pembe gözlere sahip olmasına sebep oluyor.

Albino Yunus Kaliforniya Sahillerine Geri Döndü!
Kate Cummings - Blue Ocean Whale Watch

Bu yıl çekilen fotoğraflarda albino yunus, iki yıl öncekine göre daha sarı gözüküyor. Blue Ocean Whale Watch'tan Kate Cummings'in söylediğine göre bunun sebebi "diatom"olarak adlandırılan bir su yosunu.

Albino Yunus Kaliforniya Sahillerine Geri Döndü!
Kate Cummings - Blue Ocean Whale Watch

Cummings'in söylediğine göre çekilen fotoğraflarda anne yunusun da yüzgecinin gözüküyor olması, 2015 ve 2017 yıllarındaki bu iki albino yunusun aynı yunus olduğunun doğrulanmasına yardımcı oldu. Ayrıca Cummings, bu yunusun doğu Pasifik bölgesinde bilinen tek albino boz yunus olduğunu söylüyor...

Okuyucu Yorumları