Alcatel'den Firefox'lu 4 cep geldi!

1 değil, 2 değil... Cep devi, Firefox işletim sistemli tam 4 telefonunu MWC 2014'te tanıttı!

Firefox'a 4 yeni süvari!

İlk örneklerini geçtiğimiz yıl MWC 2013'te gördüğümüz Firefox işletim sistemi, bu yıl da Barselona'da en revaçta isimlerden biri. Fuar boyunca daha pek çok Firefox'lu yeni cep göreceğiz, ancak bu seferkiler Alcatel'den geliyor. Tam dört yeni cep tanıtan Alcatel, tamamen Mozilla ile anlaşmış gibi görünüyor, zira hepsi de Firefox OS ile çalışıyor.

Birbirinden farklı boyutlarda dört yeni cep tanıtan Alcatel, bunlardan birinde LTE'ye de yer vermiş. Firmanın Firefox işletim sistemli ilk LTE bağlantı desteği sunan cebi olan Fire S, 4.5 inç boyutunda qHD bir ekranın sahibi. Firefox 1.3 ile çalışan cep, 8 MP arka kamera ve 2 MP ön kamera sahibi. Dört çekirdekli 1.2 GHz işlemciyle güç kazanan cep, NFC desteği de gösteriyor.

Alcatel'in bir diğer cebi ise yine 4.5 inç boyutunda ekranıyla dikkat çeken Fire E. Yine Fire S gibi qHD ekranla gelen Fire E, çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci, 5 MP arka ve VGA ön kamera sahibi. Dörtlünün en küçük cebi ise Fire C. 3.5 inç boyutunda bir ekran sahibi olan cep, HVGA görüntü teknolojisini kullanıyor. Çift çekirdekli 1.2 GHz işlemciyle gelen cep, tamamen giriş seviyesi için hazırlanmış.

Alcatel'in tanıttığı dört Firefox'lu cebin en büyüğü ise tablet formunda sunduğu Fire 7. İsminden de anlaşılabileceği gibi tam 7 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Fire 7, qHD ekran teknolojisini ve çift çekirdekli 1.2 GHz hızında işlemciyi kullanıyor.

Okuyucu Yorumları