Alibaba haber dünyasına da adım atıyor...

Çinli internet devi, herkesi şaşırtarak oldukça ilginç bir satın almaya imza attı!

Çin'den gelen ilginç haber!

Çinli elektronik ticaret devi ve bulut bilişim alanına adım atmış olan Alibaba, Hong Kong'un en büyük gazetesi The South China Morning Post'u satın aldı. Anlaşmanın koşulları henüz açıklanmış değil ancak bilindiği kadarıyla artık Post'un ve grubun sahibi olduğu çok sayıda moda dergisinin kontrolü artık Alibaba'da bulunmakta. Anlaşma, Post'un editörlük bilgisi ile Alibaba'nın internet üzerindeki tecrübesini birleştirme adımı olarak sunuluyor.

Alibaba Group yardımcı başkanı Joe Tsai'nin söylediğine göre "The South China Morning Post, Çin'in İngilizce ile buluşması açısından eşsiz bir yere sahip. Bu durum, Dünya'nın diğer bölgelerinde bulunan ve Dünya'nın en büyük ikinci ekonomisini anlamak isteyen kişilerden gelen yüksek bir isteği göstermekte."

Post'un okuyucular tarafından önemsenmesinin en büyük sebeplerinden biri, gazetenin Hong Kong'da bulunması ve Çin ana karasında bulunan kaynaklara göre Pekin'e daha eleştirel bir şekilde bakabilmesini mümkün kılması.

Pekin, Hong Kong'un bir şeyleri başlatmak veya karıştırmak için ideal konum olduğunun farkında ve bu yüzden de yakın zamanda seçim kanunlarını değiştirerek, onaylanmış adayların yerel seçimlerde avantaj kazanmalarını sağlamış durumda. Tabii ki bu karar, Hong Kong'daki demokrasinin bozulması olarak görülmekte ve bölgede uzun protestolara sebep olmuş durumda.

Alibaba bir hükümet kolu değil ancak Çin'deki bütün büyük işletmeler gibi Alibaba da hükümetin itiraz etme ihtimali bulunan alanlarda dikkatli davranmak zorunda. Başka bir deyiş ile her ne kadar Post'un editörlük bağımsızlığının korunacağına dair sözler verilmiş olsa da Hong Kong'daki insanların ve Alibaba'nın hedefi olan küresel kitlenin gazetenin gelişen konumunu yakından izlemesinde fayda olabilir...

Okuyucu Yorumları