Alışveriş rehberi: TFT ekranlar

Bir TFT ekran satın almadan önce bilmeniz gerekenleri bu yazıda bir araya getirdik.

TFT Ekran Alırken

Boyutu 19, 22, hatta 24 inç olsa da, alışılagelmiş 5:4 oranında veya geniş ekran olsa da, iyi bir ekranda boyut, görüntü kalitesi ve en önemlisi fiyat dengesi kurulmuş olmalıdır. Sizin için ideal TFT ekranı bulmanıza yardımcı olacak ipuçları hazırladık.

Monitörler, bilgisayarların en uzun süre değiştirilmeyen bileşenlerinden biridir. Çoğu zaman monitörü alırsınız ve 5 yıl boyunca bir daha yeni bir monitör alışveriş listenize girmez. Bu yüzden, alacağınız monitörün tüm yönleriyle size uygun olması gerekir.

Düğüm noktası

Kural hiç değişmez: Daha büyük bir ekran için hep daha fazla ödemeniz gerekir. Ancak boyut tek başına fazla şey ifade etmez. Alacağınız monitörü uzunca bir süre kullanacağınız için, göz önünde bulundurmanız gereken kriter öncelikle görüntü kalitesi olmalıdır. Böylece satın aldıktan kısa bir süre sonra, kalitesiz görüntüden yakınmaların da önüne geçebilirsiniz. Monitörü hangi amaçla kullanacağınızı da kesin olarak belirlemeniz gerekir. Resim işleme yazılımları kullananların bir monitörden beklentileri, internet sörfçüleri veya yazı işleri ile ilgilenenlerden oldukça farklıdır. Yaşamının önemli bir kısmını PC başında oyun oynayarak geçiren oyuncular için ise bu kural azami önem taşır.

Bir TFT ekran satın alırken dikkat etmeniz gereken noktaları fotoğraf galerimizde sizler için bir araya getirdik.

Okuyucu Yorumları