Allwinner'lı tabletten Antutu rekoru!

Çinli tablet diye burun kıvırdığımız cihazlar, Note 3, HTC One gibi cepleri katlamaya başladılar!

Çinli tabletten rekor!

Çin'de üretilen akıllı cihazlar, son günlerde içlerinde zararlıyla geldikleri haberiyle küçük bir darbe yese de, hala güvenilir cihazlar sunan birçok Çinli üretici var.

Bu üreticilerden biri olan Onda, yeni nesil tableti Onda V989 ile çıtayı biraz daha yükseltti. Onda V989, en son nesil Allwinner işlemci olan A80T ile geliyor. Bu yonga seti, Samsung Exynos serisinde de kullanılan big.LITTLE mimarisine sahip ve dört A7, dört A15 çekirdeğiyle geliyor. Bu çekirdeklerin dördü pilden tasarruf için yoğunluğu az işlemlerde, diğer dördü ise daha yüksek performans gerektiren işlemlerde kullanılıyor.

Tabletin Antutu hız testinde kırdığı 48.102 puanlık rekor ise etkileyici. Bu puan, Samsung Galaxy Note 3'ün neredeyse 1/3 üzerine, HTC One'ın aldığı puanın ise yaklaşık iki katına tekabül ediyor. Yonga seti, PowerVR Series6 GPU (64-çekirdekli Power VR G6230) ile gücüne güç kattığından, tablet piyasaya sürüldüğünde ondan yüksek bir grafik gücü bekleyebilirsiniz.

Tabletin diğer özellikleri şöyle sıralanıyor:

9.7 inç IPS ekran (2048px x 153)
2GB RAM
32GB depolama alanı
5MP ön kamera, 2MP arka kamera
10.000mAh pil

Allwinner'lı tabletten Antutu rekoru!

Fiyatı 220 dolar olması beklenen tablet, muhtemelen Android'in en son sürümüyle gelecek ve büyük ihtimalle birçok kullanıcının ilgisini çekecek.

Okuyucu Yorumları