Almanya'dan Gmail'e büyük darbe

Google'ın Almanya'da Gmail ismini kullanması yasaklandı. İşte bu şok yasaklamanın nedeni...

Gmail'e Alman darbesi

Almanya'da yaşayanlar ya da bir nedenle Almanya'ya seyahet etmek zorunda kalanlar, tarayıcılarına "www.gmail.com" yazarak e-postalarına ulaşamayacak. Çünkü Gmail isminin Almanya'da kullanılmasıi uzun süren bir dava sürecinin ardından yasaklandı.

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren, Gmail'e giriş yapmak isteyenler, karşılarında şu mesajı buldular: Almanya'da Gmail adı ile servis veremiyoruz. Artık Google Mail adını kullanacağız. E-postanıza ulaşmak istiyorsanız, "http://mail.google.com" adresini ziyaret edin. Ne yazık ki, bu sayfadan yeni adresimize bağlantı vermemiz de mümkün değil."

Gmail'in başına gelen bu yasaklama olayının sorumlusu ise, Danile Giersch adındaki bir Alnam iş adamı. Giersch, 2000 yılında hizmete soktuğu e-posta hizmetine Gmail adını vermişti. Google'ın kendi servisini aynı isimle 2004 yılında başlatması da, Alman iş adamının dava açması ile sonuçlanmıştı.

Google davayı kazanacağından emindi; ancak beklediği olmadı. Mahkemeler Giersch'i haklı buldu ve Google'ın Almanya'da Gmail adını kullanmasının önü kapandı.

Google'dan yapılan açıklamaya göre e-posta hizmeti Almanya'da aynı şekilde devam ediyor, sadece ismi ve adresi değişmiş durumda...

Okuyucu Yorumları