Almanya: "Internet Explorer'ı kullanmayın"

Internet Explorer'ın başına bu da geldi; dev ülke, vatandaşlarına "IE kullanmayın" dedi!

"IE kullanmayın!"

Internet Explorer'ın son sürümlerinde (IE10 hariç) keşfedilen bir güvenlik açığı, Alman hükümetinin pek de hoşuna gitmemiş görünüyor. Zira ülke yönetimi, vatandaşlarından en azından şimdilik alternatif bir web tarayıcısı kullanmalarını istiyor.

Bu haberimizde sizlerle paylaştığımız açık, IE7, IE8, IE9'u etkiliyordu ve Microsoft tarafından da onaylanmıştı. Açık, hacker'lar tarafından "Poison Ivy" adlı zararlıyı sisteme yüklemekte kullanılıyordu. Reuters'ın raporuna göre ise Alman hükümetinin Bilgi Güvenliği Federal Ofisi, PC kullanıcılarından Microsoft bir yama yayınlayana kadar alternatif bir web tarayıcısı kullanmalarını istedi. Yönetimin yaptığı açıklamada "hızlı yayılan kod, korkutucu" sözleri yer aldı.

İsmini sıkça duyduğumuz "Sıfırıncı-gün" açığını kullanan zararlı, Flash player yoluyla sisteme zararlı kodu bırakıyor. Açık, Windows XP, Vista ve 7'de IE7, IE8 ve IE9'u etkiliyor.

Microsoft, Pazartesi yaptığı açıklamada sorunu incelemekte olduğunu söylemiş ve bu incelemeyi tamamladığında yapılması gerekeni yapacaklarını duyurmuştu. Şirket, bu çözümün aylık güvenlik güncellemesiyle sunulacak bir yama veya döngü dışında sunulacak bir güncelleme olabileceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları