Alone in the Dark: Korku oyununun yeni bölümü

Yeniden kormaya hazırsanız, Alone in the Dark'ın yeni bölümü sizi cesaret testine davet ediyor.

Korku vakti geldi

Atari, 20 Haziran'da korku serisi "Alone in the Dark"ın yeni bölümünü yayınlayacak. Serinin beşinci bölümü ilk önce Xbox 360 ve PC için çıkacak. Senenin ilerleyen zamanlarında ise PS3 ve Wii sürümleri gelecek.

Atari "Alone in the Dark" ile yeni yollara başvuruyor. Seleflerde çoğunlukla klostrofobik darlık hissi ağır basarken yeni bölümde savaşlar, fizik bulmacaları ve özgürce gezilebilen büyük alanlar üzerinde durulmuş. Büyük oranda gerçeğine benzetilmiş olan New Yorker Central Park'ı ziyaret etmek se güzel bir deneyim olacak.

Özellikle oyunun şu iki fikri hoşumuza gitti: Eğer bir bulmaca size çok zor gelirse bu kısmı atlayabiliyorsunuz. Bölüm konsepti sayesinde doğrudan bulmaca sonrasındaki sahne ile devam edilebiliyor. Böylece takıldığınız bir yer olduğunda oyundan soğumuyorsunuz. Ayrıca geliştiriciler bir geriye bakış özelliğini de oyuna entegre etmiş. Oyunu kapatıp başka bir gün yeniden açtığınızda "Alone in the Dark" şimdiye kadar gerçekleşmiş olayları kısa bir sekans içinde özetliyor. Böylece ilk bölümlerdeki olayları asla unutmamış oluyorsunuz.

CHIP Online Yorumu:
Eden Games ve Atari'nin ortaya çıkardığı sonuç gerçekten etkileyici. Amerikan TV dizilerinden esinlenerek eklenmiş, tutarlı stil öğeleri sayesinde muhteşem bir kapsama hissi ortaya çıkıyor. Kamera açıları, zekice grafikler ve şok efektleri soluk soluğa kalmanızı sağlıyor. Zor bulmacaları atlama özelliği sayesinde oyun acemi oyunculara da hitap ediyor.

Okuyucu Yorumları