Alphabet, kablosuz internet hızını arttıracak

Google, en az kablolu bağlantı kadar hızlı, saniyede 1 gigabit hızında kablosuz internetin peşinde!

Kablosuz internet hızlanacak!

Kablosuz internetin sunduğu hızın kablolu bir bağlantı kadar ve hatta ondan daha hızlı olacağı günler hiç de uzak değil. Google'ın çatı firması Alphabet, bu alanda yaptıkları çalışmalar sonucunda en hızlı kablolu bağlantı kadar hızlı bağlantı sunan bir kablosuz teknoloji elde etmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Google CEO'su Eric Schmidt bilgisayar yongaları ve daha hassas kablosuz sinyallerdeki gelişmeler sayesinde kablosuz internet erişimi çok daha etkili ve kablolu bağlantıdan daha düşük maliyetli bir hale gelmiş durumda.

Halihazırda kablolu bağlantılar kablosuz olanlardan daha hızlı olsalar da evinize ve bulunduğunuz bölgeye bir kablo bağlantısı sağlamak hem zaman hem de maliyet açısından kablosuz internete göre birçok dezavantaja sahip. Kablosuz bağlantının hızını daha da arttırmanın mümkün olduğunu söyleyen Schimdt, Alphabet CEO'su Larry Page ve diğer yetkililerle yaptıkları bir görüşmede kablosuz bağlantının hızının saniyede 1 gigabit'e ulaşabileceğini düşündüklerini belirtti.

Okuyucu Yorumları