Alternatif rotanızı bulun

Next'in yeni sistemi sayesinde trafik yoğunluğunu anında öğrenip alternatif rotanızı bulabilirsiniz!

Trafikten kaçmanın yolu

Büyükşehirlerin en büyük sıkıntısı olan trafik sorunu günden güne daha da artıyor. Nüfus ve araç sayısındaki artış İstanbul ve diğer büyük şehirlerdeki hayatları olumsuz yönde etkiliyor. Uzun saatlerini yolda harcamak zorunda kalan sürücülerin en büyük kurtarıcısı ise trafikten kaçabilecekleri alternatif yollar bulmak.

İstanbul'un trafik kabusuna çözümü yeni nesil navigasyon cihazlarında arayan araç kullanıcıları, sektöre de hareketlilik getirdi. Özellikle trafiğin yoğun olduğu durumlarda alternatif rotalar oluşturarak varılacak hedefe en kısa sürede ulaşılmasını sağlayan navigasyon cihazlarında son trend ise, trafik yoğunluğunu anında cihaz ekranına taşıyan ürünler.

Next Navigasyon'un geliştirdiği "Trafik Bilgi Sistemi", belediyelerin standart trafik bilgisiyle değil, hareket halindeki yüz binlerce araçtan toplanan verilerin işlenmesi ile trafik yoğunluğunu göstererek, araç kullanıcılarından not alıyor. Konu ile ilgili olarak Next&Nextstar Yönetim kurulu üyesi ve Dış Ticaret Müdürü Süleyman Yüksel şu açıklamaları yapıyor: "Bugüne kadar navigasyon cihazları sadece adres bulmak için kullanılıyordu. Bundan böyle, TBS sistemi ile birlikte bildiğiniz bir adrese giderken de cihazınız size yardımcı olabilecek. Trafik yoğunluğu, yol yapım çalışmaları, kazalar ve bu gibi durumlarda cihaz size bilgi vererek rota değişikliği önerebilecek. Bilgiler radyo yayını ile taşınıyor. Cihaza takılan bir anten aracılığı ile de bilgiler alınabiliyor. Son dönemde Next Navigasyon olarak satışlarda iyi bir düzeyde artış yaşadık. Trafikte yaşanan büyük sıkıntı Trafik Bilgi Sistemi konusundaki arz ve talebi de devamında getiriyor. Şu an için İstanbul, Ankara ve İzmir'de sistem aktif olarak çalışıyor. Çok kısa bir süre içerisinde de Antalya ve Bursa'da da yayın başlayacak."

Hareket halindeki yüz binlerce noktadan toplanan veriler işlenerek doğruluğu sağlandıktan sonra kullanıcıyı bilgilendiren bir bilgi akışı ile çalışan "Next Trafik Bilgi Sistemi" lisans bilgisinin doğrulanabildiği, uyumlu navigasyon cihazlarında kullanılabiliyor. Next TBS zamanını yollarda harcayan ve özellikle büyükşehirde yaşayan sürücülerin kurtarıcısı durumunda. Next TBS, Basarsoft ve TrafficNav sistemine bağlı olarak ömür boyu ücretsiz olarak kullanıcısına sunuluyor.

Okuyucu Yorumları