Amatör fotoğrafçının Uzay harikası...

Amatör bir fotoğrafçının objektifinden Uzay'da yaşanan büyüleyici bir an...

Uzayda müthiş bir an!

İşte Uzay'a meraklı amatör bir fotoğrafcı olan Fransız Thierry Legaut'ın, teleskobu, kamerası ve güneş prizmasını kullanarak çektiği müthiş bir an.

Güneş prizması sayesinde arka fonda çok açık sarı renkte görünen güneşin üzerinde küçük bir siyahlık yer alıyor. Fotoğraf netleştiğinde o küçük siyah noktanın aslında Atlantis uzay mekiği ile Hubble teleskobu olduğu anlaşılıyor.

Fotoğraf, Atlantis'in Hubble teleskobunu yakaladıktan birkaç dakika sonra çekildi. Bu da uzay fotoğrafçılığında bir ilk oldu.

NASA'dan yapılan açıklamada, astronot Megan McArthur'un, Yer'den kilometrelerce uzak bir yörüngede bulunan 11 ton ağırlığında ve yaklaşık 13 metre uzunluğundaki Hubble'ı yakalamak için Atlantis'in robot kolunu kullandığı belirtildi.

İlk uzay yürüyüşü tamamlandı

İlk uzay yürüyüşü tamamlandı

Hubble uzay teleskobunun onarım ve modernizasyonu için gönderilen Atlantis uzay mekiğindeki astronotların ise ilk uzay yürüyüşünü tamamladıkları bildirildi.

NASA'dan yapılan açıklamada, astronotların bu yürüyüşte, yeni bir kamera, yeni bir bilgisayar ve uzay araçlarının teleskoba kenetlenebilmesini sağlayacak yeni bir mekanizma yerleştirdikleri belirtildi. Programlanan 5 uzay yürüyüşünün ilki olan bu yürüyüş, yedi saat yirmi dakika sürdü.

Astronotların, "birkaç yorgunluk belirtisine rağmen, teleskobun durumunu iyi gördükleri" kaydedildi.

Hürriyet

Okuyucu Yorumları