Amazon'da skandal! E-kitaplar neden silindi?

Amazon'dan skandal uygulama: Alışveriş sitesi şok müdahalesi karşısında nasıl tepki aldı?

Müdahalenin böylesi...

Amazon.com dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri. Aynı zamanda e-ticaret konusuna getirdiği yeniliklerle de tanınıyor. Bu yeniliklerin son zamanlarda en çok dikkat çekenlerinden biri ise Amazon Kindle. Bu araç e-kitap okumayı kolaylaştırması ile tanınıyor. Kullanıcılar Kindle'a okumak istedikleri binlerce e-kitap ve e-dergiyi yükleyerek yanlarından taşıyabiliyorlar.

Fakat geçtiğimiz günlerde Kindle bir de skandala yol açtı. Amazon.com üzerinden bir satıcı ünlü yazar George Orwell'in unutulmaz eseri 1984'ü pazarlamaya başladı. Satıcının bu kitabı satma hakkına sahip olmadığı fark edilene kadar binlerce kişi kitabı Amazon.com üzerinden satın almış ve Kindle'larını yüklemiş oldu. Amazon.com bu hatayı telafi etmek için kullanıcıların Kindle'larına uzaktan erişerek satma hakkı bulunmayan satıcıdan alınmış 1984 kopyalarını sildi!

Amazon.com yöneticisi Jeffrey Bezos konuyla ilgili olarak şirket forumlarına şunları yazdı; "Amazon'un bu soruna bulduğu çözüm aptalca, düşüncesiz ve şirket prensiplerimizden çok uzak".

Okuyucu Yorumları