Amazon Fire Phone vs. diğerleri!

Amazon'un yeni Fire Phone'unu iPhone 5S, Galaxy S5 ve LG G3 ile karşılaştırdık!

Fire Phone vs. diğerleri!

Amazon, uzun zamandır tanıtacağı söylenen, ama bir türlü gerçeğe dönüşmeyen akıllı telefonunu, Fire Phone'u sonunda resmi olarak tanıttı. Fire Phone, yeni bir 3 boyutlu arayüz, yardımcı bilgiler ve Firefly adında bir araçla geliyor. Amazon, bu özelliklerle müşterilerini Fire Phone'a bağlamayı umuyor. Peki Fire Phone, bunu fazlasıyla kalabalık akıllı cep pazarında gerçekten başarıp, öne çıkabilecek mi?

Bu sorunun cevabını bekleyip göreceğiz. Fire Phone, en üst düzey teknik özelliklerle gelen bir telefon olmasa da piyasadaki LG G3, Samsung Galaxy S5 ve iPhone 5S gibi telefonlarla karşı karşıya gelecek. Bizde bunun için Fire Phone'u en dişli rakipleriyle karşılaştırmak istedik.

Tasarım, ekran, teknik özellikler

Tasarım, ekran, teknik özellikler

Tasarım

Amazon'un telefonu, lastikleştirilmiş çerçeve, ön ve arkada Gorilla Glass cam, CNC alüminyum düğmeler, cilalı düğme olukları gibi özenli tasarım öğelerine sahip. 4.7 inç'lik ekranı nedeniyle rakiplerinin çoğundan daha küçük olan Fire Phone, 139.2 x 66.5 x 8.9 mm boyutlarına sahip ve 160 gram ağırlığında.

Telefonlar arasında ikinci küçük ekrana sahip olan Fire, buna rağmen 5.5 inç ekranlı LG G3'ten ağır. Bunun nedeni, Fire'ın iki yüzünün Gorilla Glass ile kaplı olması, LG'nin ise 149 gram'lık bir plastik gövdeye sahip olması olabilir.

142 x 72.5 x 8.1mm ölçülerindeki Samsung Galaxy S5, sadece 145 gram ağırlığında. Su geçirmezlik yeteneğine sahip S5'in arka kapağı açılabiliyor ve pili değiştirilebiliyor.

iPhone 5S, metal gövdesine rağmen 112 gram ile en hafif telefon. Ancak bunun nedeni 123.8 x 58.6 x 7.6mm'lik küçük boyutları.

Ekran

Fire Phone'un en zayıf noktası, kağıt üzerinde 1280x720 çözünürlüğü. 315 ppi ile en düşük ppi değerine sahip telefon, 326ppi ekrana sahip iPhone 5S'in gerisinde kalıyor.

LG G3, QHD ekranında 538ppi sunarken Galaxy S5, 431ppi sunuyor.

Teknik özellikler

Fire, eski nesil sayılabilecek 2.2GHz dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemciyle ve Adreno 330 GPU ile geliyor. Galaxy S5, G3 ise Snapdragon 801 ile geliyorlar ve Adreno 330 GPU'ya sahipler.

Üç cep de 2GB RAM'e sahip. Ancak LG G3'ün 32GB'lık modeli, 3GB RAM sunuyor.

iPhone 5S, kendi eski sınıf donanımını kullanıyor ve Apple'ın geliştirdiği 1.3GHz çift çekirdekli A7 çipiyle, 1GB RAM'le, PowerVR G6430 GPU'yla geliyor.

Kameralar, Dinamik Perspektif, Firefly

Kameralar, Dinamik Perspektif, Firefly

Kameralar

Amazon Fire, aslında 6 kameraya sahip ancak burada fotoğraf çekmeye yarayan kameradan bahsedeceğiz. Cihazın arka yüzünde 13 megapiksellik, f/2.0 lens bulunuyor.

LG G3 de 13 megapiksellik bir sensöre sahip. Galaxy S5, 4K video kaydedebilen 16 megapiksellik kamerasıyla Amazon'un telefonunu geçiyor.

Fire, cepler arasında diyaframı en geniş olan telefon. Bu sayede telefon, ışığın az olduğu yerlerde daha başarılı fotoğraflar yakalayabiliyor.

Dinamik Perspektif

Fire'ın arayüzü, ona bakış açınıza göre kendisini ayarlıyor. Amazon bu işlevi Dinamik Perspektif olarak adlandırıyor. Bunun yanında telefonun arayüzü içerisinde hareketlerle dolaşmanız mümkün. Fire Phone'un gelişmiş ivmeölçer sensörleri, örneğin Amazon'un Shopping uygulamasında ürünler arasında elinizi sallayarak geçiş yapmanızı sağlıyor.

Firefly

Fire'ın üzerinde yer alan bir fiziksel düğme, yeni Firefly işlevini uyandırmanızı sağlıyor. Firefly, fiziksel öğeleri tarayarak onunla eşleşen nesneleri Amazon'un dijital mağazasında aramanıza izin veriyor. Bu işlev, şarkıları, TV dizilerini ve filmleri tanımanıza da izin veriyor.

Okuyucu Yorumları