Amazon oyun konsolundan ilk sızıntı!

Android'li oyun konsollarına dev bir şirketten, çok önemli bir üye daha katılıyor. İşte ilk sızıntı!

Gamepad'i bile hazır!

Yakında elektronik marketleri Android'li oyun konsolları saracak gibi görünüyor. Google'ın da bu yönde çalışmaları mevcut. Ve şimdi de işin içine, online alışveriş devi Amazon da giriyor. Hatta konsolun gamepad'i hazırlanmış bile... Sızan gamepad görseline göre Amazon'un oyun konsoluna sandığımızdan çok daha yakınız.

Daha önce de Amazon'un Android işletim sistemine sahip bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı haberleri ortaya çıkmıştı. Sızan bu görselle birlikte bu haberlerin yalnızca söylentilerden ibaret olmadığı anlaşılıyor. Xbox'tan aşina olduğumuz bir yapıya sahip olan Amazon gamepad, tuşları oldukça tanıdık bir düzlemde sunuyor. Gamepad'in üzerinde klasik olarak iki gamestick, A, B, X ve Y tuşları, bir D-pad ve sırt düğmelerini görüyoruz. Oyun konsolu Android altyapısında olacağı için tam ortaya üç Android butonu da konumlanmış durumda. Bunların arasında ayrıca bir de Amazon'un oyun marketi GameCircle logosu dikkat çekiyor. Diğer yandan gamepad'in alt kısmında yer alan multimedya tuşları da dikkat çekiyor.

Konsolun ne gibi özelliklere sahip olacağı ve piyasaya ne zaman çıkacağı ile ilgili bir bilgi şimdilik yok. Amazon tarafından konsol henüz doğrulanmadı, ancak sızan bu görselden sonra çok yakında bir açıklama bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları