Amazon S3: Herkese yığınla online-depo

Amazon, çevrimiçi deposu olan S3'ü bundan böyle Avrupa sunucularında da sunacak...

Dev online depo

Amazon S3: Herkese yığınla online-depoAmazon Online-Deposu S3'ü artık Avrupa sunucularında da sunuyor. Böylece erişim süreleri kısalmış ve transfer oranları yükselmiş olacak. Kullanıcılar Amazon sunucularına istedikleri kadar dosya kaydedebilecekler.

Tek bir dosya maksimum 5 GB büyüklüğünde olabilir. Veriler umuma açık veya sadece belirli kişiler tarafından erişilebilir halde depolanabiliyor; istenirse tamamen de gizlenebiliyor. Bu şekilde S3 büyük verilerin değiş tokuşuna uygun hale geliyor.

Amazon GB başına 18 Amerikan senti talep ediyor. Ama bu hesaplama yapılırken sadece kullanılmış olan bellek baz alınıyor. Karşı tarafa yüklemelerde (upload) GB başına 10 Amerikan senti talep ediliyor. İndirmelerde ilk 10 TB için GB başına 18 Amerikan senti ve sonraki 40 TB için GB başına 16 Amerikan senti ödeniyor. Bunun üzerindeki indirmelerde GB başına 13 sent talep ediliyor.

HTTP veri transferi dışında Amazon S3, BitTorrent protokolünü de destekliyor. Farklı protokoller ilerleyen zamanlarda eklenecek.

Okuyucu Yorumları