Amazon'un bedava telefonu: Var mı, yok mu?

Bir süredir, söylentisiyle ortalığı fena halde karıştıran akıllı telefondan kötü haber geldi!

Yine başka bahara kaldı!

Dünya üzerinde birçok online satış yapan firma var fakat hiçbirisi Amazon kadar büyük ve güçlü değil. Daha önce Kindle tabletleriyle büyük başarı yakalayan bu dev firmanın, bir süredir Amazon Phone isimli, kendisine özel telefonu ile piyasayı sarsacağı konuşuluyordu. Çıktığı gün tamamen ücretsiz olacağının dedikodularıyla iyiden iyiye merakları uyandıran üründen, şimdi çok daha farklı haberler geldi.

Haberlerin kaynağı, eski Wall Street gazetecileri olan Jessica Lessin ve Amir Efrati. Bu ikili, Amazon Phone konusu ile yakından alakalı kişilerden aldıklarını iddia ettikleri "Ücretsiz bir telefon olacak" bilgisi ile teknoloji dünyasını sarsmışlardı. Bu bilginin yayılmasından sadece iki gün sonraysa, Efrati, Lessin'nin blogu üzerinde, Amazon.com Inc.'den yetkili kişilerle görüştüğünü ve firmanın yıl içerisinde herhangi bir akıllı telefon üretmeyecekleri bilgisini aldığını paylaştı. Efrati'nin paylaştığı raporu daha da can alıcı yapansa, "Eğer gelecekte bir telefon üretirsek, kesinlikle ücretsiz olmayacak" şeklindeki açıklama oldu.

Açıklamaları gerçekleştiren Amazon yetkilisiyse, Amazon Phone ismini hiçbir şekilde reddetmeyerek dikkatleri üzerine çekti. Bundan önce yayılan Amazon akıllı telefon dedikodularına göreyse cihazın 100 ile 200 dolar arasında, bir hayli ucuz etiket fiyatından satılması bekleniyor. Kindle Fire HD ile kendisini ve yapabileceklerini net bir şekilde gözler önüne seren Amazon, 200 dolar altında üreteceği olası bir akıllı telefonla yine herkesi şaşırtmayı başarabilir.

Okuyucu Yorumları