Amazon Web Services'ten indirim

Amazon Web Services'ten 9 yılda 50. fiyat indirimi.

Amazon'dan indirim

Amazon Web Services (AWS), Amazon Glacier depolamanın fiyatını gigabayt başına ayda bir cent'in altına indirdiğini açıkladı. 1 Eylül 2015 tarihinden geçerli olmak üzere, Amazon Glacier'da saklanan verilerin fiyatı 0,007 ABD doları / gigabayt / ay oldu.

Her zaman olduğu gibi, bu fiyat indirimi otomatik olarak gerçekleştirilecek olup müşterilerin bundan yararlanmak için herhangi bir şey yapmasına gerek bulunmuyor. AWS böylece 2006 yılında hizmeti hayata geçirmesinden bu yana 50. fiyat indirimini gerçekleştirmiş oldu.

Amazon, ayrıca S3 standardıyla ilgili de bir duyuru yaptı. AWS S3 Standart Seyrek Erişim (Standart – IA) adı verilen yeni bir Amazon S3 saklama sınıfının çıkışını duyurdu. Standart – IA saklama sınıfı, Amazon S3 standardının aynı yüksek dayanıklılığı, düşük gecikme ve yüksek iş çıkarma yeteneğini sunuyor. Müşteriler, artık %99.999999999 dayanıklılık sunmak üzere tasarlanan üç S3 saklama sınıfı (Standart, Standart – IA ve Glacier) arasından istediklerini seçebiliyorlar. Bu yeni saklama sınıfı, seyrek şekilde erişilen veriler için gayet uygun yeni bir depolama seçeneği arzulayan müşterilerden gelen geri bildirimler sonucunda ortaya çıktı.

Bu yeni depolama sınıfı, güvenlik ve erişim yönetimi, veri yaşam döngüsü politikaları, bölgeler arası çoğaltma ve etkinlik bildirimlerinin de aralarında bulunduğu mevcut Amazon S3 özelliklerinin tümünü de devralıyor.

Okuyucu Yorumları