Amazon'daki Milyonlarca Dosyaya Erişin!

Amazon'daki milyonlarca halka açık dosya, görsel ve daha fazlasını aramanın yolunu açıklıyoruz!

Amazon'da aradığınız dosyayı bulun!

Amazon Web Hizmetleri (Amazon Web Services, AWS), bulut hesaplama teknolojilerinin en önemlisi. Belki farkında değilsiniz, ama çoğu web sitesi ve web hizmeti bu platformda çalışıyor. Ve aslına bakacak olursanız, AWS'nin halka açık bulutu Microsoft, Google ve IBM'inkilerin hepsinin birleşiminden dahi daha fazla.

Tıpkı diğer devasa bulut platformları gibi, AWS de birçok çeşit herkes tarafından erişilebilir veriyi bulunduruyor. Mesela, Flickr'dan 100 milyon kadar Creative Commons görsel ve videosunu bulabilirsiniz. YFCC100m tarayıcısının yardımıyla erişin.

Google ile bir arama deneyin. AWS'de ne kadar çok halka açık dosya bulabildiğinize şaşıracaksınız. AWS'de PDF dosyalarını aramanın en iyi ve hızlı yollarından biri eski dostumuz Google'ı ve onun gelişmiş arama özelliklerinden birini kullanmak.

[anahtar kelime] filetype:PDF site:amazonaws.com

Tabii ki, bu dosyalar zaten halka açık ve dosyalarını AWS'de bulunduran sitelerin arama portallarından bulunabiliyor olabilirler. Ama bu anahtar kelime yaklaşımı, her bir siteye tek tek gitmek yerine tüm veri tabanını bir anda aramanıza yarıyor.

Bir arama motoru internete açılan ön kapıdır. Ama daha derinde bulunan verileri aramak ve araştırma becerilerinizi geliştirmek için birçok başka teknik kullanılabilir. Tabii bu bilgileri, özellikle de görselleri bilinçsizce kullanmamalısınız. Telif hakkı sınırlamalarını kontrol etmelisiniz.

Okuyucu Yorumları