Amazon'dan şifre yerine sürpriz çözüm!

İnternet devi, şifrelerin yerine geçecek sürpriz bir çözüm için düğmeye bastı!

Şifre yerine sürpriz çözüm!

Teknoloji endüstrisinde önemli yenilikleriyle adından söz ettiren e-ticaret devi Amazon, bu defa sıra dışı bir ödeme yöntemi yeniliğiyle gündeme geldi. Re/code'da yer alan bir habere göre firma kullanıcılara yaptığı alışverişleri selfie çekerek ödemelerini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor.

Bu "selfie'yle ödeme" teknolojisi kullanıcıların kendi fotoğraflarını çekerek ya da videolarını kaydederek ödeme işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Söz konusu sistemde ayrıca bir bilgisayar ya da mobil cihaz kullanıcıdan gülmek, göz kırpmak, başını sallamak gibi belirli hareketler ya da jestler yapmalarını da talep edebiliyor.

Bu yüz tanıma prosedürünün tercih edilmesi ise ödeme doğrulama işlemlerinde geleneksel bir şifre kullanmaktan çok daha güvenli olmasıyla ilgili. Zira başkası tarafından taklit edilemeyen bu ifadeler ve yüz biçimi, hack'lenme ve çalınma olasılığı daha yüksek olan şifrelere göre daha güvenilir olarak görülüyor.

Diğer yandan Amazon'la birlikte Alibaba ve MasterCard'ın da kullanıcılarına benzer bir teknoloji sunma hazırlığında olduğu da belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları