AMD, CrossFireX ile fark yaratmaya çalışıyor

AMD, CrossFireX™ ile bilgisayar oyunlarında görsel deneyimi yeni bir düzleme taşıyor.

AMD'den CrossFireX

ATI Catalyst 8.3, Windows Vista®'da dünyanın ilk dört grafik işlemcisi (GPU) desteğini ve ölçeklenebilir, düşük maliyetli üç GPU desteğini veren CrossFireX™'i ve oyunları hobi amaçlı oynayanlar için ATI Hybrid Grafik Teknolojisi'ni içeren bir yazılım güncellemesi.

AMD Grafik Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Rick Bergman sözlerini şu şekilde ifade etti: "Endüstride, bilgisayar kullanıcıları için hissedilir farklar yaratmaya çalışıyoruz. CrossFireX ve Windows Vista'da ilk dört GPU performansı ve genel kullanıcılara yeni bir performans düzlemi getiren ATI Hybrid Grafik Teknolojisi de bunların içinde bulunuyor."

CrossFireX ile Çoklu Grafik İşlemcili Oyunlara Terfi
CrossFireX'in üç ve dört GPU imkanları sayesinde oyucular, Windows Vista'da günümüzün en popüler DirectX® 9 ve DirectX® 10 oyunlarında çoklu GPU üstünlüğünden yararlanacak ve bazı durumlarda tek bir GPU'ya göre 3,2 kata kadar daha fazla performans elde edebilecek. ATI Radeon™ HD 3850, ATI Radeon™ HD 3870 veya ATI Radeon™ HD 3870 X2 kartlarından istenilenler bir araya getirilerek dört GPU'ya kadar güç elde edilebiliniyor.

CrossFireX ayrıca birçok platformu da desteklediği için, oyuncuların mevcut donanımları üzerinde 3 veya 4 GPU ile oyun oynamasına imkan sağlıyor. AMD 780G ana kart, ATI Radeon HD 3400 Serisi grafik ürünü ve Windows Vista ile kurulu makinelerde, bazı oyunlarda %70'e varan performans artışı görülebiliyor. ATI Hybrid Grafik ayrıca SurroundView™ özelliğiyle dört bağımsız monitörü destekleyebiliyor.

ATI Catalyst 8.3'deki diğer yenilikler

ATI Catalyst 8.3'deki diğer yenilikler

CrossFireX ile çoklu GPU imkanının yanı sıra, ATI Catalyst 8.3'te bulunan bazı özellikler şunlardır:

- DirectX 10.1 ve Tessellation Desteği: ATI Catalyst 8.3 ile, ATI Radeon™ HD 3000 serisinde ilk kez DirectX 10.1 desteği görülüyor ve ATI Radeon™ HD 3800 serisi için Tessellation özelliği geliştiricilerin hizmetine sunuluyor.

- Anti-Aliasing iyileştirmeleri: ATI Catalyst, DirectX 9 modunda çalışan tüm Unreal Engine 3.0 tabanlı oyunlar için anti-aliasing desteği veriyor. ATI Catalyst ayrıca kullanıcıların CrossFire Super Anti-Aliasing modunu kullanırken Özel Anti-Aliasing Filtrelerini (box ve wide tent) çalıştırmasına imkan sağlıyor.

- Windows Vista için HydraVision™ desteği: HydraVision desteği, Windows Vista için ATI Catalyst Kontrol Merkezi'nde bulunuyor. HydraVision, kullanıcıların birkaç uygulamayı tek veya birkaç ekranda verimli bir biçimde düzenleyebilmesini sağlıyor. Dokuz adede kadar sanal masaüstü oluşturulabiliyor ve Windows Vista'nın masaüstü tanımlanabilir alanlara bölünerek birçok uygulamanın kolaylıkla taşınabilmesini ve düzenlenebilmesini sağlıyor.

- Dijital Panelde GPU ile Görüntü Ölçekleme: Geniş ekran kullanıcılarına GPU ile hızlandırılmış ölçekleme özelliği sunan ATI Catalyst, ekranın görüntüleme oranını da koruyor.

- Gelişmiş Video Kalitesi Kontrolleri: ATI Catalyst 8.3 sayesinde çoklu ortam tutkunları, video kalitesi üzerinde daha fazla kontrol sahibi oluyor. Yeni kenar geliştirme özelliğiyle, filmin keskinlik derecesi arttırılabiliyor. Yeni gürültü azaltma özelliği ile de orijinal filmin ayrıntıları korunurken silik şekiller giderilebiliyor. Yeni kontroller, ATI Catalyst Kontrol Merkezi'nin Avivo™ Video ayracındaki Tüm Ayarlar sayfasında yer alıyor.

Bulunabilirlik durumu

Bulunabilirlik durumu

ATİ Catalyst 8.3'ü indirmek için tıklayın.

Okuyucu Yorumları