AMD'den dünyanın en hızlı ekran kartı!

ATI Radeon HD 5970: İşte dünyanın en hızlı ekran kartı ve detaylarıyla tüm özellikleri.

Dünyanın en hızlı ekran kartı

İnanılmaz hız aşırtma potansiyeliyle oyun tutkunlarının DirectX 11 üzerinden muazzam performansa erişmesini, oyun deneyimini ATI Eyefinity teknolojisiyle genişletmesini, ATI Stream teknolojisiyle hızlandırmasını sağlayan yeni ekran kartı çıktı: ATI Radeon HD 5970

AMD yaptığı bir açıklamada, ödüllü ekran kartı serisinin amiral gemisi ve dünyanın en hızlı ekran kartı olan ATI Radeon HD 5970 ekran kartını tanıttı. Yeni üst düzey model, dünyanın Microsoft DirectX 11 teknolojisini ve ATI Eyefinity çoğul ekran teknolojisini destekleyen ilk ve tek ekran kartı ailesine ekleniyor.

En ağır PC oyunlarını en yüksek çözünürlükler ve görüntü kalitesinde oynatmak için tasarlanan ATI Radeon HD 5970, ATI Overdrive teknolojisinin mümkün kıldığı hız aşırtma potansiyeli sayesinde, kartın gücünün son damlasına kadar kullanılmasına izin veriyor. Perakende satış noktalarında ve kanalda satışa sunulan ATI Radeon HD 5970, aynı zamanda yeni Alienware Area-51, Area-51 ALX ve Aurora masaüstü bilgisayarlarda da bulunacak.

Overclock canavarı

Overclock canavarı
Fan havayı yukarıdan çekiyor, özel soğutmadan geçen hava egzozlardan çıkıyor

Rekor hız aşırtma kapasitesi, performans ayarlarında gözü en yükseklerde olan kullanıcılar için Dragon platform teknolojisini vazgeçilmez kılıyor. ATI Radeon HD 5970'in benzersiz hız aşırtma kapasitesinin ardında, gelişmiş pervane ve buhar odası teknolojilerinin yanı sıra, kartın serin kalmasını sağlayan tam ısı tahliyeli egzoz yapısı da rol oynuyor ve ATI Overdrive teknolojisi kullanılarak muazzam bir hız aşırtma kapasitesi sağlanıyor.

AMD Phenom II işlemcileri, AMD 7 serisi yonga setleri ve ATI Radeon HD ekran kartlarının bir araya gelmesiyle, geniş performans ayarlama imkanları, sürükleyici bir eğlence ve yüksek bir değer ortaya çıkıyor.

Oyun tutkunları, ATI Radeon HD 5970'te üç adede kadar monitör desteği sayesinde oyun alanlarını daha önce görülmemiş 7680x1600 çözünürlüğe kadar genişletip benzersiz bir oyun deneyimi yaşayabilir. ATI CrossFireX teknolojisi ise, farklı grafik işlemcilerinin gücünü birleştirerek ATI Eyefinity teknolojisi kullanıldığında bugünün en popüler 20 oyununda daha da yüksek performans sağlıyor ve bu oyunların her geçen gün artması bekleniyor.

DirectX 11 oyunları ve 5 TeraFLOPS işlem gücü

DirectX 11 oyunları ve 5 TeraFLOPS işlem gücü
DirectX ve OpenGL oyunlarında dev performans

ATI Radeon HD 5970 ekran kartı, neredeyse 5 TeraFLOPS işlem gücü sunarak en yeni DirectX 11 oyunlarının yanı sıra, eski sürüm DirectX ve OpenGL oyunlarında da muazzam performans gösteriyor. 40nm üretim teknolojisiyle üretilen ve 3200 adede kadar dizi işlemcisi içeren dünyanın en hızlı ekran kartıyla oynanabilecek oyunlar arasında, piyasada bulunan EA Phenomic'in BattleForge ve GSC Game World'ün S.T.A.L.K.E.R.:Call of Pripyat oyunlarının yanında, yakında piyasaya çıkacak aşağıdaki oyunlar da sayılabilir:

o EA DICE'tan Battlefield Bad Company 2
o 1 Aralık 2009'da çıkacak Codemasters'dan DiRT 2
o Rebellion'dan Aliens vs. Predator
o Turbine'dan yeni The Lord of the Rings Online eklentisi,
o Turbine'dan yeni Dungeons and Dragons Online Eberron Unlimited eklentisi

ATI Stream teknolojisinin yeni özellikleri ve işlevleri, kullanıcıların ATI Radeon HD 5970 ekran kartıyla bilgisayar deneyimlerini geliştirmesine, destekleyen çoklu ortam, eğlence ve iş uygulamalarının performanslarının artmasına imkan tanıyor. ATI Stream teknolojisi ve HD 5970, uygulama hızlandırması için Direct Compute 11 ve OpenCL endüstri standartlarını destekliyor.

40. Yıl şerefine hediye Xbox ve PS3'ler

40. Yıl şerefine hediye Xbox ve PS3'ler
Büyük sistem üreticileri AMD ATI'yi destekliyor

Gerektiğinde azami performans sağlayan ATI Radeon HD 5970, kullanılmayan grafik işlemci kaynaklarını kapatarak enerji tasarrufunda da liderliği ele geçiriyor ve boşta enerji tüketimini 42 watt'a kadar düşürebiliyor.

ATI Radeon HD 5970'i destekleyen sistem üreticileri arasında ASK, Asus, Club 3D, Diamond, Gigabyte, High Tech, MSI, Sapphire, Tul/Power Color, Visiontek ve XFX sayılabilir.

AMD, ATI Radeon HD 5970'in lansmanını kutlamak ve 40. yıl kapsamındaki bir dizi yarışmanın son ayağını gerçekleştirmek için, AMD hayranları ve destekçilerine yönelik üçüncü ve son yarışmayı da duyurdu. AMD'nin Facebook'taki hayranları bugünden itibaren katılarak 10 Microsoft Xbox 360 veya 10 Nintendo Wii'den birini kazanma şansı elde edecek. Dört hafta boyunca hafta içi her gün bir oyun sistemi hediye edilecek. Katılım şartları ve ayrıntılar için www.amd.com/40years adresini ziyaret edebilirsiniz.

"Dünyanın en hızlı ekran kartı ATI Radeon HD 5970 ile birlikte, AMD'nin tartışmasız grafik liderliği perçinlendi," diyen AMD Grafik Grubu Genel Müdürü Matt Skynner, şunları ekledi: "Önümüzdeki dönemde yoğunlaşacak olan bilgisayar ve parça satışlarında bu yeni kart, ATI Eyefinity teknolojisinin olağanüstü gücüyle birleştiğinde ciddi oyuncuların tek tercihi olacak."

"ATI Radeon HD 5970'in olağanüstü performansı, Alienware Area-51, Area-51 ALX ve Aurora masaüstü sistemleri için ideal," diyen Dell Gaming Planlama Müdürü Frank Azor, şöyle devam etti: "Bu düzeyde grafik kapasitesinin yanında DirectX 11'in mümkün kıldığı görüntü ve performans iyileştirmelerini de sunmamız, oyuncuların inanılmaz derecede sürükleyici bir oyun deneyimi yaşamasına yardımcı olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları