AMD'den Eyefinity ile çoklu ekran desteği

Evinizde 7680 x 4800 çözünürlükte oyun oynamak ister misiniz? İşte AMD'den inanılmaz teknoloji!

AMD inanılmazı başardı!

AMD herkesi şaşkına çevirdi! AMD'nin yeni nesil DirectX 11 ekran kartlarının yetenekleri arasında böyle bir şey kesinlikle beklenmiyordu!

Çoklu monitör desteği eskiden beri vardı ama AMD'nin Eyefinity özelliği bunu daha önce yapılmamış bir şekilde yapıyor. Bütün bu ekranlar sadece tek bir Radeon ekran kartına bağlı!Yan yana ve üst üste dizilerek dev bir ekran oluşturan monitörler, tek bir ekran kartındaki çıkışlara bağlanarak evdeki PC'nizden rahatlıkla kullanılabiliyor!

Bu teknolojinin detayları henüz açıklanmıyor ama gösterim izleyenleri büyüledi. Tek bir ekran kartına 6 DisplayPort bağlantısı sayesinde altı adet 30 inçlik Dell monitör bağlandı ve 7680 x 4800 çözünürlükte tek bir monitör olarak çalıştırıldı.

AMD'de geliştirilen donanım ve yazılımların birleşimi sayesinde mümkün olan Eyefinity, yeni nesil AMD ATI Radeon ekran kartlarında yer alıyor. 6 ekran destekleyen bu teknoloji DisplayPort, DVI, HDMI ve benzeri çıkış türleri kullanabilecek.

Peki test esansında hangi oyunlar oynandı? Kaç fps verdi? Çoklu ekran kartı desteği var mı? Hangi LCD monitörü bununla kullanmak gerek? İşte bütün bu soruların cevabı bir sonraki sayfada...

AMD'nin ağır topu...

AMD'nin ağır topu...

Bu çıkışlar SLS yani Single Large Surface, veya Türkçe olarak tek bir geniş yüzey anlamına gelen bir yazılım ile yönetilecek. Ev kullanıcıları bu ikili sayesinde kolayca görenleri imrendirecek bir sistem kurup çalıştırabilecek.

Gösterim esnasında XPlane 9 ve Far Cry 2 oyunları 7680 x 4800 çözünürlükte saniyede 12-20 kare ile oynandı. Bu değerler bu çözünürlükte bir ekran için gerçekten inanılmaz. Yeni nesil DirectX11 oyunlarından Dirt 2 ise 7680 x 3200 çözünürlükte 12 fps hızda çalıştı. Bu sistem sadece tek bir ATI ekran kartıyla çalıştırıldı! Şimdi bu sisteme CrossFire desteği eklenerek çoklu ekran kartlarıyla, çok daha yüksek fps alma imkanı eklenilecek.

Yayılan söylentiler arasında AMD'nin televizyon üreticileriyle Eyefinity için özel televizyonlar üzerinde konuştuğu da yer alıyor. Böylece kenar panelleri daha ince televizyonlar, bir araya getirtildiklerinde çok daha iyi görünecektir. AMD'nin konuştuğu markalardan birisinin de Samsung olduğu söyleniyor.

Detaylı görüntüler için galerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Okuyucu Yorumları